Βολές Αλ. Τσίπρα κατά Γ. Καμίνη και Φ. Κουβέλη

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 19:33
A- A A+

Στη σημασία των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών εστίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, αφού – όπως είπε- είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, που «ούτως ή άλλως είναι απαξιωμένα», αλλά «η απελπισία των πολιτών για όσα συμβαίνουν γύρω τους».

Σχολιάζοντας τα περί υποψηφιότητας του κ. Καμίνη, ο κ. Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Φ. Κουβέλη. Δήλωσε ότι εκτιμά τον κ. Καμίνη ως έναν σοβαρό άνθρωπο που μάχεται για τα δικαιώματα των πολιτών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είναι άλλο η εκτίμηση σε προσωπικό επίπεδο και άλλο το να δώσουμε δια του κ. Καμίνη συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας».

«Πραγματικά εκπλήσσομαι και θλίβομαι όταν ακούω από πρώην συντρόφους μου ότι η αντιπαράθεση στο αυτοδιοικητικό πεδίο δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι κατ' εξοχήν πολιτική αντιπαράθεση. Ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, που υπάρχει, και δεν μπορούμε να κρυφτούμε απ' αυτό, ακόμα και αν δεν υπήρχαν αυτές οι κυβερνητικές επιλογές, είναι μια κατεξοχήν πολιτική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής τόνισε ότι σημασία δεν έχει τόσο το πρόσωπο που θα επιλεγεί, αλλά το περιεχόμενο αυτής της επιλογής γιατί, όπως είπε, η πιο σπουδαία προσωπικότητα να βρεθεί πρέπει αυτή να συνδυαστεί από αντίστοιχες κινήσεις στο πολιτικό πεδίο.

Ερωτηθείς σχετικά με μια πιθανή υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ένα πρόσωπο που πράγματι θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και να βρεθεί δίπλα στη ριζοσπαστική Αριστερά και το ίδιο ισχύει και για άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο χώρο του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους με την κυβερνητική πολιτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή