Σομαλία: Απωθήθηκαν από το προεδρικό μέγαρο οι αντάρτες

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 10:35
REUTERS/FEISAL OMAR

A- A A+

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Σομαλία κατάφεραν να απωθήσουν με πυρά βαρέως πυροβολικού τους Ισλαμιστές αντάρτες που επιχείρησαν την Τρίτη και την Τετάρτη να πλησιάσουν προς το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού.

Πάνω από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Δευτέρα στο Μογκαντίσου, ενώ η οργάνωση αλ Σεμπάμπ εξήγγειλε ότι εντείνει τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγει ενάντια στην αδύναμη ομοσπονδιακή μεταβατική κυβέρνηση, που έχει τη στήριξη της Δύσης και της Αφρικανικής Ένωσης.

Η οργάνωση, που θεωρείται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ξενοδοχείο την Τρίτη στην οποία βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 33 άνθρωποι, ανάμεσά τους και βουλευτές.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση κοντά στο προεδρικό μέγαρο, αλλά απωθήθηκαν από τα πυρά του κυβερνητικού στρατού και της AMISOM, της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

«Πλησίασαν πολύ απόψε αλλά πίσω μας είναι άρματα μάχης της AMISOM και εν τέλει τους απωθήσαμε», είπε ο Ίσα ¶λι, αξιωματικός ο οποίος συμμετείχε στις μάχες.

Εργαζόμενος στα ασθενοφόρα στο Μογκαντίσου είπε πως τουλάχιστον 83 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες από την Δευτέρα ως την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή