ΝΔ: Μήνυμα Λυκουρέντζου σε πιθανούς διαφωνούντες

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 12:08
A- A A+

Όποιος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ στις Περιφέρειες δεν επιθυμεί να είναι στη ΝΔ, υπογράμμισε μιλώντας στον Real FM o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στέλνοντας παράλληλα νέο σαφές μήνυμα στην Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν μπορεί όσοι όριζαν τον εαυτό τους μέχρι χθες ως στρατιώτες της παράταξης ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, σήμερα να είναι πολέμαρχοι της πορείας της ΝΔ», παρατήρησε ο κ. Λυκουρέντζος για τις ενδεχόμενες διαφωνίες στελεχών στις επιλογές υποψηφιοτήτων της ΝΔ και ειδικά για το θέμα του κ. Μαρκογιαννάκη σημείωσε: «Αυτά τα θέματα κλείνουν αμέσως μετά την απόφαση. Για μας δεν υπάρχει συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση».

Αναφορικά εξάλλου, με την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος για το δήμο του Πειραιά, αρκέστηκε να πει ότι εξετάζονται πρόσωπα τα οποία «ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά πλαίσια της πολιτικής συμπεριφοράς και της πολιτικής ανάλυσης».

Απάντηση σε Ντ. Μπακογιάννη

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της κ. Μπακογιάννη και τα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος από την πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Λυκουρέντζος ήταν σαφής: «Έχουμε απόλυτο σεβασμό στα ιστορικά πρόσωπα της ΝΔ, αλλά κάποια στιγμή για όλους μας κλείνει ένας πολιτικός κύκλος και ξεκινάει ένας άλλος που αφορά άλλα πρόσωπα, αλλά η παράταξη παραμένει με τις αρχές της».

«Καλή η ιστορία της ΝΔ, γνωστοί εκείνοι οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή, μας καλεί το μέλλον, μας καλεί το αύριο. Δεν γίνεται να αλλάξουμε κάνοντας καθημερινά συζήτηση για ό,τι αφορά το χθες», κατέληξε στις δηλώσεις του o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Πολλές φορές τα κόμματα δεν μπορούν να διαγράψουν την ιστορία τους», είχε σημειώσει σε πρόσφατες δηλώσεις της, η κ. Μπακογιάννη, με αφορμή το γεγονός ότι ο γιος της είναι υποψήφιος -με τη στήριξη και της ΝΔ- στο Καρπενήσι και ο αδελφός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ, την ώρα που ίδια έχει διαγραφεί από το κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή