ΚΚΕ: Έγκλημα η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 15:18
A- A A+

Για πολλαπλές αρνητικές συνέπειες - σε βάρος κυρίως της νεολαίας - από την εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου, που προωθεί η κυβέρνηση, προειδοποιεί το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας σαθρά και προκλητικά τα επιχειρήματα για την νομιμοποίησή του.

Την Πέμπτη το Υπουργείο Οικονομικών είχε εξάλλου ανακοινώσει την ανάρτηση προς διαβούλευσης για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Η νομιμοποίηση και η γενικευμένη εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου που περιλαμβάνει το μνημόνιο και προωθεί η κυβέρνηση με κύριο επιχείρημα την είσπραξη μεγάλων εσόδων για το κράτος είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου δεν είναι απάντηση στον λεγόμενο παράνομο, αλλά αξιοποίηση και ανάπτυξή του, καθώς θα συνεχίσει να υπάρχει δίπλα στο λεγόμενο νόμιμο και θα αναπτύσσεται παράλληλα.

«Εάν ήθελε η κυβέρνηση», συνεχίζει, «θα μπορούσε να πάρει μέτρα περιορισμού του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προς αυτή τη κατεύθυνση. Η εγκληματικότητα που αναπτύσσεται γύρω από τον τζόγο όχι μόνο δεν θα αντιμετωπιστεί, αλλά θα θεριέψει. Τα νοσηρά φαινόμενα και η διαφθορά θα πάρουν νέες διαστάσεις».

Αναφορικά δε με τον ισχυρισμό ότι ηνομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου θα ανοίξει νέες δουλειές, το ΚΚΕ τον χαρακτηρίζει ψευδή, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται κάτω από έλεγχο και την ιδιοκτησία λίγων μεγάλων εταιριών.

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να δεχθούν την αναζήτηση της καθημερινής τους επιβίωσης στο τζόγο. Πρέπει να απορρίψουν την πολιτική υπέρ του τζόγου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή