Εκκληση UNICEF για τα παιδιά του Πακιστάν

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 13:39
A- A A+

Αμεση ανάγκη από 80 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή συμπληρωματικής βοήθειας σε τρόφιμα σε πάνω από 272.000 υποσιτισμένα παιδιά στο Πακιστάν, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη χώρα, έχει η UNIICEF.

Οι χειρότερες πλημμύρες στη ιστορία της χώρας προκάλεσαν τον εκτοπισμό περισσότερων από 17 εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 2,1 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Τουλάχιστον 13% εξ αυτών υποφέρει από υποσιτισμό, σημειώνει ο ΟΗΕ.

«Μεταξύ των πληγέντων από τις πλημμύρες έχουμε τουλάχιστον 72.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, και πάνω από 200.000 παιδιά που υποφέρουν από μέτριο υποσιτισμό», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Δρ.Σαχίντ Μεχμπούμπ της UNICEF.

«Χρειαζόμαστε επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει ένα ειδικό επισιτιστικό πρόγραμμα αλλιώς αυτά τα παιδιά μπορεί να πεθάνουν από υποσιτισμό ή άλλες ασθένειες που προκαλούνται από αυτόν», τόνισε ο ίδιος και εκτίμησε πως ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και ο υποσιτισμός να εξελιχθεί σε σημαντική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή