Σούπερ Λιγκ: Η μάχη του πάγκου

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 15:26
A- A A+

Δεκαέξι προπονητές κάθονται και φέτος στην... ηλεκτρική καρέκλα στη Σούπερ Λίγκα. Πολλά Ελληνόπουλα της σύγχρονης γενιάς (Νιόπλιας, Δερμιτζάκης, Δώνης κ.α.), ονόματα βαριά σαν ιστορία (Κούπερ, Μπάγεβιτς), ενώ η επιστροφή Βαλβέρδε βάζει...χρώμα.

Σαν τον Μπούμπκα ανεβάζει κι άλλο τον πήχη

ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)

Eγκεφαλικός ως ποδοσφαιριστής ο Νίκος Νιόπλιας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά πέρυσι, αναλαμβάνοντας τον Δεκέμβριο τον Παναθηναϊκό. Τον οδήγησε στο νταμπλ, όμως για να συμβεί αυτό μετέτρεψε σε… σπίτι του την Παιανία! Ο 45χρονος προπονητής από τη Γαλατινή Κοζάνης βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο στοίχημα (ανανέωσε για ένα χρόνο με αυξημένες αποδοχές), καθώς φέτος ανέλαβε και την προετοιμασία της ομάδας. Θέλει να προσθέσει νέα στοιχεία, να δει πιο πολλά γκολ και επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα τον δείτε συχνά-πυκνά να αναφέρεται στη σκληρή δουλειά, καθώς δίνει μεγάλη σημασία στις προπονήσεις. Προπονητής στις μικρές Εθνικές ομάδες, έχει αδυναμία στα Ελληνόπουλα, αλλά με τέτοιους σταρ στον ΠΑΟ προσπαθεί να κρατήσει το ζύγι. Και μην νομίζετε ότι είναι εύκολο… Το 4-2-3-1 είναι το σταθερό του σύστημα, όμως φέτος δουλεύει και σε άλλα συστήματα (4-4-2, 3-6-1,3-5-2) και θέλει σταδιακά και σε κάποια παιχνίδια να τα εφαρμόσει. Τον Σεπτέμβριο θα συμμετέχει και στο φόρουμ των καλύτερων Ευρωπαίων προπονητών (12o Εlitte club) και σιγά-σιγά εξελίσσεται. Αν πάρει και φέτος το πρωτάθλημα, πραγματικά θα κάνει… σπίτι του την Παιανία, αφού θα του προσφέρουν «γη και ύδωρ» για πολυετή παραμονή!

Επιστροφή στα…Ά90s

ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ (ΑΕΚ)

Βγήκε…δαρμένος, αλλά ωφελημένος από όσα συνέβησαν στο φιλικό με την Καλλιθέα πριν από λίγες μέρες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Συσπειρώθηκαν όλοι γύρω του. Ο Σερβοέλληνας προπονητής που αποκαλείται και ως Ντούσκο ή «πρίγκηπας του Νερέτβα» έχει μια κόντρα με κάποιους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, που κρατάει… χρόνια. Σαν την κολώνια! Από τότε δηλαδή που άφησε την ομάδα της καρδιάς του για να πάει στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη. Είχε προλάβει να πάρει 4 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ και ένα Λιγκ καπ. Δεν του το έχουν συγχωρήσει ποτέ και η πρώτη επιστροφή στου στην ΑΕΚ (επί Ψωμιάδη) το 2002 για να αποχωρήσει πάλι με καβγάδες το Γενάρη του 2004. Επέστρεψε Ολυμπιακό και μάζεψε άλλο ένα νταμπλ, αλλά με νεύρα τσατάλια αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με τους λατίνους (Καστίγιο, Ριβάλντο κ.α.).

Γενικά, στην καριέρα του ο Μπάγεβιτς δεν τα πήγε ποτέ καλά με τις βεντέτες, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Θέλει αυτός να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα αποδυτήρια, δεν είναι δα και μικρή προσωπικότητα!

Με τον ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια. Πήγε στον Αρη αν και βρέθηκε δύο φορές κοντά στον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στον δικέφαλο. Τα πράγματα στην αρχή δεν ήταν τόσο ρόδινα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά με αποκορύφωμα- και ελπίζουμε φινάλε- τα όσα συνέβησαν στο «Ελ Πάσο». Ο Ντούσκο, που έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην Ενωση, αρνήθηκε να ρίξει λάδι στη φωτιά, κάνοντας μήνυση, αν και επενέβη αυταπάγγελτα Εισαγγελέας.

Και επειδή όλα αυτά είναι παρελθόν, ο γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου 1948 προπονητής θέλει να ξαναχτίσει την ΑΕΚ που μεγαλόυργησε. Όπως λέει του θυμίζει πολύ αυτή του Ά90. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η «μονομαχία» του με τον Βαλβέρδε, που του στέρησε σε εκείνο τον αλησμόνητο τελικό (ακόμη κτυπάνε…πέναλτι) έναν τίτλο Κυπέλλου πέρυσι.

Μυρμήγκι που κουβαλάει…τίτλους

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

Έφυγε με νταμπλ το 2009 από τον Ολυμπιακό και ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ… Ολη την περσινή χρονιά οι φίλοι των ερυθρολεύκων είχαν στο μυαλό και το στόμα τους (συνθήματα) τον Βάσκο προπονητή, πιέζοντας τον Κόκκαλη να τον επαναφέρει. Αυτό συνέβη μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι στις αρχές του Αυγούστου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να του δίνει την ομάδα «εν λευκώ». Από το πρώτο κιόλας φιλικό έδειξε ότι άλλαξε την ψυχολογία με το 5-1 επί της Ρόμα! Το «μυρμήγκι» (Txingurri) όπως είναι το προσωνύμιό του λόγω της εργατικότητάς του (ο Κλεμέντε που τον είχε παίκτη λέει ότι του το είχε βγάλει αυτός λόγω της μικρής σωματοδομής του), χτίζει μια ομάδα που θα παίζει ορθολογικά και επιθετικά. Τον βοηθάει η ισπανική παροικία που δημιουργήθηκε στο λιμάνι. Τι δεν θα ήθελε να βρει στον Ολυμπιακό και δεν βρήκε; Τον Σεμπάστιαν Λέτο, που είναι πλέον στον ΠΑΟ και όλο το πρωτάθλημα «έτρωγαν τα μουστάκια τους»!

Στον Ολυμπιακό τη χρονιά 2008-09 εφάρμοσε τις περισσότερες φορές το 4-4-1-1 και το 4-4-2. Ποντάρει πολύ στους χαφ και θέλει να πατάνε περιοχή και να σκοράρουν.

Την τελευταία περίοδο δεν είχε καλά αποτελέσματα και απομακρύνθηκε με άσχημα σχόλια από την Βιγιαρεάλ, όμως το 2007 με την Εσπανιόλ είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!

Έχει πολύ υψηλό συμβόλαιο (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), όμως και καλό όνομα. Από την πρώτη μέρα που ήρθε, ζήτησε χαμηλούς τόνους και όχι πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια. Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1964 σε ένα μικρό και φτωχό χωριό 250 κατοίκων το Viandar de la Vera.

Φερνάντο…Δερμιτζάκης

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ (ΠΑΟΚ)

Νέος, Ελληνας που ανήκει στη σύγχρονη γενιά των προπονητών και βαδίζει στα… χνάρια του Φερνάντο Σάντος. Μοιάζει με αγγελία, αλλά παλιά, καθώς ο Παύλος Δερμιτζάκης πήρε ήδη τη θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ, μετά ένα μήνα παραμονής του Μπερέτα. Τα δείγματά του από τον Πανθρακικό ήταν εξαιρετικά, αφού σε μικρό διάστημα κι ενώ η ομάδα της Κομοτηνής είχε υποβιβαστεί, έπαιξε το καλύτερό της ποδόσφαιρο.

Ο 41χρονος προπονητής είναι κάτοχος του ανώτατου πτυχίου UEFA Pro και έχει στόχο να μην πειράξει τα περσινά καλά στοιχεία του ΠΑΟΚ, αλλά να προσθέσει κάποια δικά του, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και την επίθεση. Εχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τρία χρόνια (1992-95), όμως αποφεύγει τα… οπαδικά λόγια που θα μπορούσαν να χαϊδεύουν αυτιά. Είναι ήρεμος και κρατάει χαμηλούς τόνους. Αλλωστε, ο νέος ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, που είναι και φίλος του, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αρχισε την καριέρα του το 2001 από τον Εργοτέλη, πήγε στον Ατσαλένιο και την διετία 2007-09 ήταν στον Διαγόρα Ρόδου. Τον ανέβασε από τη ΓΆ στη Β΄ Εθνική, χωρίς ήττα στην έδρα του. Από το Γενάρη του 2010 πήρε στα χέρια του τον υποβιβασμένο Πανθρακικό που δεν είχε ούτε νίκη και τον οδήγησε σε επιτυχίες, δημιουργώντας ένα σύνολο που πάλευε όλα τα ματς. Κατάφερε παράλληλα να αναδείξει νέα παιδιά. Τον Ιούνιο έφτασε μια…ανάσα πριν από τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά επέλεξαν τον Μπερέτα. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όπως λένε…

Λίγες μέρες στο τιμόνι του ΠΑΟΚ πήρε μια ψυχρολουσία με τον αποκλεισμό (προκρ. Τσαμπιονς Λιγκ) στην Τούμπα από τον Αγιαξ, όμως ξαναγεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας κόντρα στη Φενέρ για το Γιουρόπα Λιγκ. Αν τα καταφέρει και στην Πόλη, θα πάρει σημαντικό μαξιλαράκι υπομονής του κόσμου, που θα του χρειαστεί.

Όνομα βαρύ σαν… ιστορία

ΕΚΤΟΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ (ΑΡΗΣ)

Έχασε εκπληκτική ευκαιρία να χαρίσει στον Αρη ένα Κύπελλο που έψαχνε 40 χρόνια στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, αυτό το βαρύ όνομα του ποδοσφαίρου. ¶λλος ένας τελικός χαμένος για τον Αργεντινό προπονητή…

Ο 55χρονος είναι το σπουδαιότερο όνομα προπονητή που εργάζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και εγωϊστής καθώς είναι, παρέμεινε στον Αρη για να τον οδηγήσει ψηλά. Αλλωστε, οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη και μην ξεχνάμε ότι δεν είχε επιλέξει ούτε τους παίκτες, ούτε είχε κάνει την προετοιμασία πέρυσι, αφού ανέλαβε τον Αρη στις 9 Νοεμβρίου 2009. Πρώτο του ματς- συντριβή στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, όπου ο Αρης γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στο πρωτάθλημα. Ηταν ακόμη τα χέρια του δεμένα…

Λάτρης της πειθαρχίας, χωρίς όμως να φτάνει στην υπερβολή ο Κούπερ δίνει έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Στην καριέρα του ωστόσο τον έχουν στιγματίσει οι χαμένοι τελικοί. Το 1997 στη Μαγιόρκα στην πρώτη του σεζόν πήγε την ομάδα στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας και ηττήθηκε από την Μπάρτσα. Την επόμενη χρονιά την οδήγησε στον τελικό Κυπελλούχων Ευρώπης και πάλι τζίφος κόντρα στη Λάτσιο. Την ίδια σεζόν πάντως νίκησε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Τα βάσανά του δεν τελειώνουν εκεί. Πάει με την Βαλένθια το 1999 σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και τους χάνει (με Ρεάλ Μ. και Μπάγερν Μ.). Το 2001 πήγε στην Ιντερ, αλλά έφτασε μέχρι τις 8 της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα η καριέρα του ήταν σε πτώση, ενώ απέτυχε στην Εθνικη Γεωργίας το 2008, καθώς δεν πέτυχε ούτε νίκη.

Μεθοδικός, κατάφερε να κάνει ομάδα τον Αρη που ήταν μια βαβέλ ξένων ποδοσφαιριστών. Τον Δεκέμβριο η διοίκηση του Αρη εκτιμώντας ότι πρέπει να σπείρει πάνω στον Αργεντινό του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2011.

Του αρέσει πολύ το 4-4-2 που όμως δεν περιλαμβάνει κάποιον βαρύ στράϊκερ, αφού πρέπει να υπάρχει κινητικότητα και από τους δύο επιθετικούς. Το καλοκαίρι ακούστηκε έντονα το όνομά του για τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει ο Λίνεν. Το συμβόλαιό του πέρυσι δεν ήταν υψηλό (περίπου 500.000 αφού ανέλαβε Νοέμβρη), όμως φέτος σχεδόν…διπλασιάστηκε.

Πάει τον Ατρόμητο…τρένο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

Νέος (41 ετών), φιλόδοξος, δουλευταράς ο Γιώργος Δώνης βρήκε πρόσφορο έδαφος στο Περιστέρι και συνεχίζει να σπέρνει με επιτυχία. Πέρυσι, θέρισε μάλιστα την καλύτερη (7η) θέση της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Δίνει μεγάλη έμφαση στο κέντρο και στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι γραμμές στις ομάδες που κοουτσάρει είναι πολύ κοντά και το σύνολο συμπαγές. Εχει αποκτήσει μια σημαντική προίκα από την κατάκτηση του Κυπέλλου με την Λάρισα το 2007, όμως το σημαντικότερο είναι ότι δείχνει έργο όπου πάει. Στην ΑΕΚ το… τρένο δεν βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες σε μια δύσκολη διοικητικά περίοδο για την Ενωση. Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα , πουλήθηκε και ο Ριβάλντο. Στον Ατρόμητο από το 2009 δείχνει ξανά τα διαπιστευτήριά του, με στόχο το καλό ποδόσφαιρο και μια ομάδα σοβαρή.

Ο ψυχολόγος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

Δεν φοβήθηκε να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΛ σε μια δύσκολη περίοδο τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει πολλά μεσούσης της περιόδου, δούλεψε πολύ στην ψυχολογία των παικτών και τα αποτελέσμα ήταν άμεσα. Η Λάρισα παρέμεινε στην κατηγορία και ο ίδιος στο τιμόνι της ομάδας. Εχει ανεβάσει κατηγορία το Χαίδάρι, με τη βοήθειά του ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα το 2008, ενώ βοήθησε την Καβάλα να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή. Παρά τα καλά αποτελέσματα που είχε δεν τα βρήκε με την διοίκηση και αποχώρησε.

Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια προπονητικά που τον έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εναντίον του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης, όταν τον απέκλεισε από τις 8 του Κυπέλλου τη σεζόν 2006-07.

Θα ξεπεράσει τον Γκέραρντ;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ)

Στα χνάρια του Εγκεν Γκέραρντ στον ΟΦΗ ο Καβαλιώτης Νίκος Καραγεωργίου βρίσκεται από την 1η Φεβρουαρίου του 2006 στον πάγκο του Εργοτέλη! Πανέξυπνος προπονητής έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στο αγωνιστικό στυλ της κρητικής ομάδας. Παίζει επιθετικά και στα εκτός έδρας ματς στήνει την ομάδα ιδανικά (αντεπιθέσεις φωτιά), έχοντας καταφέρει να κάνει ουκ ολίγες «ζημιές» στους μεγάλους. Ποιος ξεχνάει τη νίκη 2-3 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναίκού τον Οκτώβρη του 2008; Τη φιλική… πεντάρα (5-0) επί του Ολυμπιακού στα 80 χρόνια του Εργοτέλη; Την τελευταία χρονιά είχε δυσκολίες… παραμονής πάντως η ομάδα.

Ο πειθαρχημένος

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ)

Εφυγε ενοχλημένος από την Λάρισα, αλλά σε λίγους μήνες έπιασε το… ρόπαλο του Ηρακλή και είναι έτοιμος να θέσει νοκ-άουτ όποιον βρεθεί στο δρόμο του. Είναι οργισμένος με την καλή έννοια ο Ουζουνίδης που θεωρεί ότι έκανε καλή δουλειά στη Λάρισα. Δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε την πρώτη χρονιά να την οδηγήσει στην Ευρώπη. Αποκλείστηκε όμως νωρίς. Εϊναι από τους πειθαρχημένους προπονητές, που θέλει τα πράγματα να γίνονται με τη σειρά τους 1-2-3 και αλίμονο σε όποιον παρακούσει. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δυσφορούν όμως. Ο Μαρίνος αυτόν τον τρόπο ξέρει: της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας- δεν είναι όπως λέμε δημοσιοσχεσίτης!

Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Ξάνθη το 1987, αλλά πήρε τίτλους με τον ΠΑΟ (από το Ά92). Στο ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά καθιερώθηκε και προπονητικά (αφού προηγουμένως θήτευσε στους Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης και στον πάγκο της Ξάνθης ως βοηθός την περίοδο 2005-06) οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πρώτη σεζόν της παρουσίας του (2006-07).

Δεν ξεφύτρωσε από τα… ΙΚΕΑ

ΜΙΚΑΕΛ ΣΤΟΡΕ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Ρίσκο η ανάληψή του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου; Ισως ναι, ίσως και όχι. Ο Σουηδός προπονητής, που είναι ο νεαρότερος (35άρης) στη Σούπερ Λίγκα δεν ξεφύτρωσε από τα… ΙΚΕΑ, αλλά ήρθε έχοντας στο βιογραφικό του ένα νταμπλ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης και ένα σούπερ καπ. Προπονητής που εξελίσσεται, δουλευταράς, που θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. ΅Όχι κάτι το ιδιαίτερο ως ποδοσφαιριστής, εργάστηκε ακόμη και ως γυμναστής στα τμήματα υποδομής σουηδικών ομάδων.

Το 2004 κατέκτησε με την ΑΙΚ το Πρωτάθλημα Νέων της Σουηδίας.

Το 2006 προήχθη σε βοηθό προπονητή της πρώτης ομάδας της ΑΙΚ και το 2007 εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στη Βάσμπι, ομάδα 3ης κατηγορίας την οποία ανέβασε στη 2η κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος. Το Νοέμβριο του 2008 επέστρεψε στην ΑΙΚ ως πρώτος προπονητής και έμεινε ως το 2010 κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σουηδίας το 2009 και το Σούπερ Καπ 2010. Από τις 26 Απριλίου ανέλαβε την τύχη του Πανιωνίου και το άγχος όλο δικό του!

Σέρβος πτυχιούχος νομικής

ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΟΚΟΥΚΑ (ΚΑΒΑΛΑ)

Ο πάγκος της Καβάλας δεν έχει…γιατρό (χειρούργο), αλλά έχει πτυχιούχο νομικής παρακαλώ! Μετά τον «Γιακούμπ της προπονητικής», όπως είχε χαρακτηρίσει ο Μάκης Ψωμιάδης τον Ντε Μος, η Καβάλα έφερε κόουτς τον Σέρβο Ντράγκαν Οκούκα. Τέως προπονητής στη Λοκομοτίβ Μόσχας , πτυχιούχος νομικής και καθηγητής στη σχολή προπονητών της Σερβίας. Διπλώματα να δουν τα μάτια σας!

Αποκτήθηκε για δύο χρόνια και από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για εξάδα.

Ως ποδοσφαιριστής ήταν μεγάλο όνομα- έπαιζε εξτρέμ στη Βελέζ του Μόσταρ. Είναι 56 ετών και λάτρης της πειθαρχίας. Το θέμα είναι να μην ανακατεύεται στα πόδια του ο Ψωμιάδης, που κι αυτός όπως και άλλοι παράγοντες, θέλουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι η Καβάλα άλλαξε πολλούς προπονητές. Με την Ομπιλιτς κέρδισε πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς ήττα στη Σερβία ακολουθώντας το σύστημα 3-5-2, αλλά δεν είναι σταθερός σε αυτό και καλά κάνει.

«Διαβάζει» και βουλωμένο γράμμα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Ηταν τέτοια η δίψα του για δουλειά (περισσότερο από 3 χρόνια άνεργος) ο Βαγγέλης Βλάχος που ανέλαβε τον Αστέρα στις 26 Οκτωβρίου 2009 και σε 48 μέρες παραμιλούσαν όλοι από τα θετικά αποτελέσματα. Πάθος για τη δουλειά του, δεν αφήνει τίποτα στη λεπτομέρεια ο παλιός παίκτης της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο 48χρονος προπονητής αντιμετώπισε την πρόταση της ομάδας της Τρίπολης ως «δώρο Θεού», αν και αντιμετώπισε προβλήματα στη συνέχεια, αφού την ομάδα δεν την είχε δουλέψει ο ίδιος, ενώ δεν είχε επιλέξει ούτε τους παίκτες. Κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία (1-1) από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, πριν από το ντέρμπι κορυφής και πήρε «διπλό» (0-1) στο Κλεάνθης Βικελίδης παίζοντας με 10 παίκτες από το 57Ά. Ο Βλάχος παλεύει όλα τα παιχνίδια και αν δεν τον υπολογίσεις, το πληρώνεις ακριβά. Είναι «μανούλα» στο διάβασμα του αντιπάλου. Ρωτήστε και τον Χατζάρα! Στις 20 Νοεμβρίου του 2004 ο Βλάχος είχε κάνει άλλη μια «κηδεία» στον Αρη στο… σπίτι του όταν ήταν προπονητής στον Ιωνικό και είχε επικρατήσει με 2-0.

Ευγενής: Με το σεις και με το σας

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)

Ποδοσφαιρόφατσα ο Σάκης (Θανάσης) Τσιώλης, παλιός παίκτης της Λάρισας γαρ. Απλός άνθρωπος, πράος, δύσκολα θα τον πετύχετε να λέει κακή κουβέντα για αντίπαλο προπονητή ή ποδοσφαιριστή. Εργατικός, με γρήγορη σκέψη, έβαλε τη σφραγίδα του στον Θρασύβουλο που είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. Ας όψονται και οι διαιτητές που «έσφαξαν» σε πολλά ματς την ομάδα της Φυλής. Στον Τσιώλη πόνταρε ο Μπέος και κατάφερε να ανεβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου στα σαλόνια και στα δικά του χέρια ξανάφησε την ομάδα φέτος. Η καριέρα του ξεκίνησε από παίκτης-προπονητής στον Αστέρα Αμαλιάδας και έχει περάσει από πολλές ομάδες (Λεβαδειακό, Ιωνικό κ.α.)

Σωτήρας και δικό τους παιδί

ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (SKODA ΞΑΝΘΗ)

Οποτε η ομάδα της Ξάνθης έχει πρόβλημα δύο είναι οι στάνταρ λύσεις: ο Γιάννης Ματζουράκης ή ο Νίκος Κεχαγιάς! Πρόκειται άλλωστα για την ομάδα της καρδιάς του, καθώς έχει αγωνιστεί εκεί για 14 χρόνια, ενώ πανηγύρισε και την άνοδό της στην ΑΆ Εθνική. Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο. Από το 2005 ήταν στο τεχνικό τιμ του συλλόγου και συνεργάστηκε με Ματζουράκη, Λεμονή, Κωφίδη. Ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στις 26/2/ 2007. Ο 41χρονος προπονητής αντικατέστησε τον Ματζουράκη που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο και τα κατάφερε στην πιο δύσκολη χρονιά για την SKODA Ξάνθη. Σώθηκε την τελευταία αγωνιστική με νίκη στο Καυτανζόγλειο! Την περίοδο 2008-09 κάθησε στον πάγκο του Παναιτωλικού. Θέλει να βάλει περισσότερο ελληνικό στοιχείο στην ακριτική ομάδα. Για να δούμε!

Ο καρδιοκατακτητής

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΝΕΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

¶νθρωπος που λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα. Ο πρωτομάστορας της ιστορικής επανόδου της Κέρκυρας στη Σούπερ Λίγκα ξέρει να αγγίζει τις καρδιές του κόσμου με τις δηλώσεις του. «Η καρδιά μου λέει να μείνω στην Κέρκυρα, αλλά η λογική να φύγω» ήταν η τελευταία μεγάλη ατάκα του Τεννέ, που έχει αλωνίσει- ειδικά τις ομάδες στη ΒΆ Εθνική κατηγορία. Εχει περάσει από τον πάγκο του Αρη, της Καλλιθέας, του Αθηναϊκού, Απόλλωνα, ενώ ήταν και στην Κέρκυρα όταν υποβιβάστηκε το 2007 στη ΒΆ Εθνική. Ξέρει από πρώτο χέρι το άγχος για τις ομάδες που έρχονται από τη ΒΆ στην ΑΆ κατηγορία, αλλά είναι μαχητής. Φέτος αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το γήπεδο (εργασίες) που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του. Γεννημένος στην Αθήνα το 1953 και πτυχιούχος της Ανώτατης Εμπορικής.

Από τη σχολή των πλάβι

ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΚΟΚΟΤΟΒΙΤΣ (ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ)

Ο Θεοδωρίδης πίνει…νερό στο όνομά του. Ο Πανσερραϊκός με τον Ογιος πήγε να υποβιβαστεί και με τον Κοκότοβιτς, που ανέλαβε τον Φλεβάρη(!) ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα έστω και μέσω των πλέϊ-οφ! Η προπονητική καριέρα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς ξεκίνησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 93-94 δούλεψε σε Καλαμάτα, ΠΑΟΚ, Παναργειακό, Απόλλωνα Αθηνών, Ναυπακτιακό, Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ατρόμητο Περιστερίου (2008-09) και κάποια χρόνια δούλεψε στην Κίνα και τη Σερβία.

Στα Γιάννινα διαθέτει καλούς φίλους και αυξημένη δημοτικότητα, αν και στην Καλαμάτα υπήρχαν πολλοί που είχαν δει με στραβό μάτι την τότε αποχώρησή του. Της σχολής των πλάβι τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Μεθοδικός και οργανωτικός κερδίζει πόντους στον Πανσερραϊκό και έχει βάλει ήδη το νέο του στοίχημα: την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

*Η σειρά των ονομάτων είναι τυχαία.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις