Σούπερ Λίγκα: ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-0

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 20:33
UPD:20:37
AΠΕ/INTIME SPORTS

A- A A+

Η ΑΕΛ έφτασε τις 290 νίκες στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, επικρατώντας στην 1η αγωνιστική της νέας σεζόν με 1-0 επί του Ατρομήτου.

Η ζέστη (το θερμόμετρο πλησίασε και τους 38 βαθμούς) αλλά και η συγκίνηση για τον χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία που περικλείουν μία πρεμιέρα αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για να δούμε κάτι καλό στο παιχνίδι. Παρότι που μόλις στο πρώτο λεπτό ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η άμυνα της Λάρισας απομάκρυνε, εντούτοις το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε όπως θα περίμενε κάποιος μετά την φάση του Ατρόμητου.

Η Λάρισα απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας με τον δραστήριο Μπλάζεκ να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ο Τσέχος ταλαιπώρησε τον Μελισσά στο πρώτο ημίωρο, όμως δεν είχε την κατάλληλη υποστήριξη από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Παπακώστα. Οι Θεσσαλοί δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και αρκούνταν στα μακρινά σουτ, ενώ στη μόνη φάση που είχαν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, αυτή του 28ου λεπτού όταν Μπλάζεκ και Μακίνουα άλλαξαν την μπάλα, το σουτ του Τσέχου κόντραρε στον Μπαζίνσκι και έφυγε κόρνερ.

Από το 30Ά και μετά, ο… συντηρητικός Ατρόμητος άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, κερδίζοντας μέτρα και απειλώντας τον Βιέρα με μακρινά σουτ των Νεμπεγλέρα και Φαβάλι, όμως η μεγαλύτερη στιγμή προήλθε από εκεί που πόνταρε ο Δώνης, στην διαφορά ταχύτητας που υπάρχει ανάμεσα στον Καμαρά και τον Νταμπίζα. Ο Σενεγαλέζος κέρδισε και πάλι την μονομαχία με τον Θεσσαλό αλλά ο Βιέρα απέκρουσε το πλασέ. Στα τελευταία λεπτά, η Λάρισα ανέλαβε και πάλι τον έλεγχο, έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ρομέου και τον Μακίνουα και έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Χωρίς ρυθμό κύλησαν τα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον Ατρόμητο πάντως να αρχίζει να βρίσκει χώρους από το 55Ά και μετά, εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Μπλάζεκ που αναγκάστηκε να αφήσει την θέση του στον Κουζέν. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Καμαρά τον οποίον δεν μπορούσε να περιορίσει το αμυντικό δίδυμο της Λάρισας. Στην πρώτη φάση, απέφυγε πάλι τον Νταμπίζα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του, ενώ στην δεύτερη έφυγε στην αντεπίθεση όμως το σουτ του έφυγε άουτ.

Ο Παπακώστας έβαλε τον Κανόμπιο, υποχρεώθηκε όμως να κάνει νωρίς την τρίτη του αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο Ταυλαρίδης, η Λάρισα δεν είχε πλάνο για να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου και τα πράγματα θα άλλαζαν μόνο από μία… απρόβλεπτη φάση! Όπως αυτή του 77Ά, όταν ο Βενετίδης κυνήγησε μια χαμένη φάση και κέρδισε την μπάλα εκμεταλλευόμενος την αδράνεια και την εμπειρία του Καραλή. Ο αριστερός μπακ της Λάρισας έβγαλε την σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι αιφνιδιάζοντας τον Μιχαηλίδη και τους κεντρικούς αμυντικούς του Ατρομήτου, όχι όμως και τον Κουζέν που από το μισό μέτρο έγραψε το 1-0!

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ο Κανόμπιο με περίτεχνες ενέργειες κράτησε την Λάρισα κοντά στην εστία του Μιχαηλίδη και οι Θεσσαλοί χωρίς πλέον να έχουν το άγχος, κράτησαν την μπάλα και με άνεση διατήρησαν το 1-0 καθώς δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις