Μουντομπάσκετ: Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 80-83

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010 20:27
UPD:30/08/2010 10:03

A- A A+

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη η Εθνική κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση του Πουέρο Ρίκο, κερδίζοντας το με 83-80 στην ¶γκυρα στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύτηκε, όπως και στο χθεσινό ματς με την Κίνα, λόγω των απουσιών των Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Αντώνη Φώτση, όμως από τη στιγμή που έβγαλε νικηφόρα και τα δυο παιχνίδια μπορεί να ελπίζει σε μια πολύ καλύτερη συνέχεια. Και οι δυο τους εξάλλου επιστρέφουν την Τρίτη για το τρίτο παιχνίδι της Εθνικής στο τουρνουά κόντρα στους διοργανωτές Τούρκους, αναμέτρηση στην οποία ο νικητής πιθανότατα εξασφαλίσει και την πρωτιά του ομίλου.

Κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο ο Σπανούλης ήταν ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι την ελληνική ομάδα και την οδήγησε στη νίκη. Κάνοντας ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο και πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων με την Εθνική (28π!) ο άσος του Ολυμπιακού έδωσε τις λύσεις, την ώρα που οι υπόλοιποι Έλληνες διεθνείς φάνηκαν να έχουν κολλήσει από την άμυνα ζώνης των αντιπάλων μας.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Εθνική έβγαλε τεράστια αδυναμία σε αυτό το στυλ παιχνιδιού με τους παίκτες του Γίονας Καζλάουσκας να πηγαίνουν πάλι σε βεβιασμένες επιθέσεις με μακρινά σουτ. Αποτέλεσμα; 11 στα 30 τρίποντας, ρεκόρ που αν μη τι άλλο δίνει το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να ρισκάρουν να μας αφήνουν ελεύθερους για σουτ πίσω από τη γραμή των 6,25μ.

Μ' αυτά και μ' αυτά το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να αιφνιδιάσει, μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγώνα και παίρνοντας προβάδισμα τόσο στο πρώτο δεκάλεπτο (23-21), όσο και στο τέλος του πρώτους μέρους (41-35).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα τη Εθνικής βελτιώθηκε αισθητά και με επτά συνεχόμενους πόντους μείωσε στο 47-45, για να πάρει στη συνέχεια προβάδισμα με 52-51, όταν ανέβηκε σε απόδοση και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Στην τελευταία περίοδο το ρεσιτάλ του Βασίλη Σπανούλη ήταν αρκετό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού οι Πορτορικάνοι αγχώθηκαν και δεν κατάφεραν να ξαναπάρουν τον έλεγχο του αγώνα, παρότι μέχρι τα τελευταία λεπτά ακολουθούσαν στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-35, 56-59, 80-83

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις