Σούπερ Λιγκ: Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010 20:55
AΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

A- A A+

Μπορεί ο Εργοτέλης να είχε την ανωτερότητα σε μεγάλο μέρος του αγώνα, όμως ο Αστέρας Τρίπολης είχε και την ουσία αλλά και την σωστή αμυντική λειτουργία για να πάρει τη νίκη. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 των Κρητικών στο Παγκρήτιο στάδιο, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην φετινή Σούπερ Λίγκα.

Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο Α' μέρος της αναμέτρησης έχοντας σαν στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Ο Αστέρας ήταν εκείνος που το κατάφερε μόλις στο 4' μετά από σουτ του Λαδάκη, που αφού βρήκε κόντρα σε παίκτες του Εργοτέλη κατέληξε στα δίχτυα του Δασκαλάκη. Ένα γκολ που είχε και μία... δόση τύχης. Είχε προηγηθεί το διώξιμο του Μπέτο με την μπάλα να βρίσκει τα πόδια του παίκτη του Αστέρα.

Για τους Κρητικούς ήταν μία ψυχρολουσία αυτό το γκολ, ωστόσο κατέβαλλαν σημαντικές προσπάθειες για ν' αντιδράσουν και ν' ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Εργοτέλη ο Σασιασβίλι τραυματίστηκε στους προσαγωγούς του στο 8' και έγινε αλλαγή από τον Ορφανό.

Ο Εργοτέλης μετά το γκολ που δέχθηκε δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει ακόμη πιο πολύ και να βγει μπροστά. Και αυτό έκανε, σε μία απόπειρα να ρίξει στο... καναβάτσο τον Αστέρα Τρ. και να φέρει στα ίσια το ματς.

Στο 19ο λεπτό ο Φραγκουλάκης έκανε ένα σουτ που βγήκε αρκετά άουτ. Ο Εργοτέλης εξακολούθησε να... πρεσάρει τον Αστέρα, δίχως όμως ουσία, αφού δεν έβγαλε κάποια πολύ καλή φάση για γκολ.

Στο 20' ο Λεάλ προσπάθησε να βγάλει ένα καλό γύρισμα στον Μπουντιμίρ, όμως η μπάλα δεν πήγε εκεί που έπρεπε για να την αξιοποιήσει ανάλογα ο φορ του Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης είχε πάρει το... πάνω χέρι στο παιχνίδι, αποδίδοντας καλύτερα από τον αντίπαλό του, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Ο Αστέρας έκλεινε σωστά τους χώρους και εν συνεχεία προσπαθούσε να... χτυπήσει ξανά με αντεπιθέσεις. Στο 23' ένα ακόμη σουτ του Εργοτέλη, αυτήν την φορά από τον Ορφανό πέρασε έξω.

Στο 36' ο Δασκαλάκης μπλοκάρει την μπάλα προ του Καλμόν Ρομπέρτο σε μία εκ των αντεπιθέσεων του Αστέρα Τρίπολης. Στο 39' ο Λεάλ έκανε ένα ωραίο και τεχνικό πλασέ, που όμως δεν βρήκε στόχο για τον Εργοτέλη.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Εργοτέλης έκανε μία... αντεπίθεση μήπως και προλάβει να βάλει γκολ. Στο 45' ο Ρομάνο βρήκε ωραία με σέντρα του Λεάλ που κάτω από την πίεση του Πιπίνη ο Λεάλ δεν μπόρεσε να κάνει όπως ήθελε την προσπάθειά του με την μπάλα να βγαίνει άουτ.

Στο 45+ μία σέντρα-σουτ του Λεάλ η μπάλα πήρε μία παράξενη τροχιά και αφού κόντραρε στον Πιπίνη βγαίνει κόρνερ. Τέλος στο 45+ μετά από ένα κόρνερ του Ρομάνο, ο Μπουντιμίρ πήρε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ. Αυτή ήταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή για τον Εργοτέλη στο Α' μέρος. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων...

Ο Εργοτέλης μπήκε στο Β' μέρος, όντας αποφασισμένος να βάλει ένα τουλάχιστον γκολ. Στο 52' ο Λεάλ έκανε μία επικίνδυνη σέντρα. Ο Φραγκουλάκης έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι, που όμως βγήκε άουτ.

Στο 57' ο Λεάλ δοκίμασε και πάλι το πόδι του, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η πίεση του Εργοτέλη προς τον Αστέρα συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς, πλην όμως οι Αρκάδες εξακολούθησαν να στέκονται στο ύψος τους κυρίως αμυντικά.

Στο 71ο λεπτό ο Νίκος Καραγεωργίου αποβλήθηκε από τον αγώνα. Και αυτό γιατί ο τεχνικός του Εργοτέλη διαμαρτύρονταν προς τους διαιτητές για ορισμένες αποφάσεις τους.

Στο 74' ο Ρομάνο έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Μετά από μία πολύ ωραία κίνηση και έκανε ένα σουτ, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 76' ο Ορφανός έκανε ένα σουτ, που αφού κόντραρε σε αντίπαλα σώματα πέρασε κόρνερ. Στο 80' ο Λεάλ έπιασε μία κεφαλιά που όμως δεν προβλημάτισε τόσο τον Ντεγκρά.

Ο Νίκος Καραγεωργίου βλέποντας πως το ματς τελείωνε ζήτησε και από τον Ορφανό ν' ανέβει πιο ψηλά στην επίθεση έτσι ώστε ν' αξιοποιήσει το ύψος του για να πάρει κάποια κεφαλιά. Ούτε και αυτό το... τρικ όμως έπιασε για την ηρακλειώτικη ομάδα, που όσο και αν πάλεψε μέχρι το τέλος ένα γκολ δεν μπόρεσε να το βάλει...

Στο 83' μία κεφαλιά του Μπουντιμίρ πέρασε και αυτή έξω. Στο 85' ο Ουντότζι αφού πέρασε όμορφα δύο παίκτες του Εργοτέλη έκανε ένα σουτ, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 86' οι άνθρωποι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για εκτός φάσης χτύπημα του Ολίσε πάνω στον Ουντότζι ενώ ένα λεπτό μετά ήρθε η σειρά του Εργοτέλη να φωνάξει για μαρκάρισμα του Φυτανίδη πάνω στον Μπουντιμίρ μες στην μικρή περιοχή. Ο διαιτητής Μήτσιος πάντως έδωσε επιθετικό φάουλ. Τελικώς το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αστέρα να πανηγυρίζει το εκτός έδρας... διπλό στο Παγκρήτιο...

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις