Σούπερ Λιγκα: Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-1

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010 22:41
UPD:23:04
AΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Τον δρόμο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ακολούθησε η ΑΕΚ, που πέταξε και εκείνη βαθμούς με το καλημέρα της νέας σεζόν, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Κέρκυρα στην Πάτρα.

Η εικόνα της Ένωσης ήταν αποκαρδιωτική κατά διαστήματα, αφού αν και πίεσε στο ξεκίνημα του αγώνα και της επανάληψης, στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης έδειξε άψυχη με τους παίκτες της να λειτουργούν πρώτα βάσει του ατομικού τους συμφέροντος και δευτερευόντως της ομάδας.

Ο Θανάσης Τσίγκας με εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Φαίακες στο 17' σε ένα σημείο που ο δικέφαλος φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, ενώ στο 53' ο Επστάιν σε μια αντεπίθεση εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 μπροστά από τον Σάχα.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πίεσαν για ένα διάστημα περίπου ενός τετάρτου στη συνέχεια και μπόρεσαν να μειώσουν στο σκορ με δυνατό φάουλ του Ράφικ Τζιμπούρ, όμως πέρα από αυτό δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο.

Οι Κερκυραίοι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά τους Δημήτρη Κωνσταντόπουλο διατήρησαν το προβάδισμά τους και στο τέλος πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη για νεοφώτιστη ομάδα.

Να σημειωθεί πως τυπικά γηπεδούχοι στο ματς της Πάτρας ήταν οι Φαίακες, η οποίοι αναγκάσθηκαν να ξενιτευτούν από το νησί τους, λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου τους. Παρόλα αυτά, οι φίλοι της Ένωσης ήταν εκείνοι που κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας, χωρίς κέρδος για την ομάδα τους.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Καλαντζής, Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος (55' Παρασκευαϊδης), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν (69' Φλαβίνιο), Μακρής

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ (63' Μπλάνκο), Καφές, Λεονάρντο (55' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Τζεμπούρ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις