Σουδάν: Θύματα απαγωγής δύο Ρώσοι πιλότοι

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:25
UPD:12:31
A- A A+

Δύο Ρώσοι πιλότοι απήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν.

Όπως μετέδωσε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι δύο πιλότοι εργάζονταν στην αεροπορική εταιρεία Badr, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Δυτικού Σουδάν. Αμπντέλ Χαμίντ Κασά, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Τον τελευταίο καιρό οι απαγωγές ξένων υπηκόων στο Σουδάν είναι συχνό φαινόμενο. Στα μέσα Αυγούστου, δύο αστυνομικοί από την Ιορδανία, μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ απήχθησαν στο Σουδάν για να απελευθερωθούν λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης κατασκευάζουν τάφρο γύρω από τη μεγαλύτερη πόλη του Νταρφούρ, Νιάλα, προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους επίδοξους απαγωγείς.

Την ίδια ώρα, Αμερικανίδα εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση αφέθηκε τη Δευτέρα ελεύθερη στο Νταρφούρ μετά από περισσότερες από 100 μέρες ομηρείας της.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών η Αμερικανίδα αφέθηκε ελεύθερη τις πρωινές ώρες τη Δευτέρα και είναι καλά στην υγεία της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή