Τους κατοίκους της Ν. Ορλεάνης επαίνεσε ο Ομπάμα στην επέτειο του «Κατρίνα»

Πέντε χρόνια από το φονικό τυφώνα
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:55

A- A A+

Φόρο τιμής στους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης απέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πέντε χρόνια μετά την καταστροφή του τυφώνα Κατρίνα. Σε ομιλία του σε τοπικό πανεπιστήμιο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα «αγωνιστεί» στο πλευρό τους «μέχρι το έργο να ολοκληρωθεί».

«Παρότι έχει σημειωθεί απίστευτη πρόοδος (στα έργα), ήθελα να έρθω εδώ με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου για να πω απευθείας στους κατοίκους της πόλης αυτής: η κυβέρνησή μου θα μείνει δίπλα σας και θα αγωνιστεί στο πλευρό σας, μέχρι το έργο να ολοκληρωθεί. Μέχρι η Νέα Ορλεάνη να αποκατασταθεί πλήρως», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Λίγο νωρίτερα οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα, το σαρωτικό πέρασμα του οποίου βύθισε την πόλη στο χάος στις 29 Αυγούστου του 2005 και προκάλεσε το θάνατο 1.800 ανθρώπων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η καταστροφή προκλήθηκε από τη φύση αλλά και από τον άνθρωπο.

«Ήταν μία φυσική καταστροφή, αλλά ήταν και μία καταστροφή που προκλήθηκε από τον άνθρωπο, μία επονείδιστη αποτυχία της κυβέρνησης που άφησε αμέτρητους άνδρες, γυναίκες και παιδιά εγκαταλειμμένους και μόνους», όπως είπε, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο κριτική στον προκάτοχό του.

Σε συνέντευξή του στο NBC, ο Ομπάμα απέρριψε κάθε σύγκριση μεταξύ της ανταπόκρισής της κυβέρνησής του στην πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού και των χειρισμών της κυβέρνησης Μπους μετά τον «Κατρίνα».

«Απλώς δεν είναι ακριβές. Αν κοιτάξετε, είχαμε αμέσως χιλιάδες πλοία. Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είναι εδώ», όπως είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή