Σλοβακία: Ένοπλος σκότωσε έξι άτομα

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:59
UPD:17:10

A- A A+

Ένας ένοπλος σκότωσε έξι μέλη της ίδιας οικογένειας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν τον περικύκλωσαν αστυνομικοί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Το κίνητρο του ενόπλου, ο οποίος ήταν περίπου 50 ετών, όπως και η ταυτότητά του παραμένουν υπό διερεύνηση, σύμφωνα με το Γιαροσλάβ Σπισιάκ.

Σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μετά τις δολοφονίες, τραυματίστηκαν άλλα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα αστυνομικός που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι. Εννέα εξ αυτών παραμένουν στο νοσοκομείο.

«Ήταν μόνος του. Πυροβολούσε προς οτιδήποτε κινείτο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει, οι αστυνομικοί τον περικύκλωσαν… κατέστησαν αδύνατη τη διαφυγή του», δήλωσε ο Σπισιάκ.

Όπως διευκρίνισε, ο δράστης μπήκε σε διαμέρισμα κρατώντας ημιαυτόματο όπλο, καθώς και δύο περίστροφα. Πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ σκότωσε άλλο ένα μέλος της οικογένειας που στεκόταν κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος, πριν τον περικυκλώσει η αστυνομία και αυτοκτονήσει.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή