Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ καλεί η Αλ. Παπαρήγα

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 13:34
UPD:14:06

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η γ.γ. του ΚΚΕ παρατήρησε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι ο λαός δέχεται το μνημόνιο, ωστόσο, όπως είπε, νομιμοποιεί την πολιτική τους.

A- A A+

Κάλεσμα στους οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν οριστικά τα κόμματά τους, χωρίς συναισθηματισμό και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα κατά του μνημονίου και για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι ο λαός δέχεται το μνημόνιο, ωστόσο, όπως είπε, νομιμοποιεί την πολιτική τους.

Α. Παπαρήγα: Σύγκρουση και ρήξη με το μνημόνιο

Α. Παπαρήγα: Σύγκρουση και ρήξη με το μνημόνιο

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι ο διαχωρισμός που κάνει σχετικά με τις πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται κατά του μνημονίου, είναι ψευδεπίγραφος, γιατί, υποστήριξε, «δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ».

Αυτή, πρόσθεσε, είναι μία επικίνδυνη αντίληψη, που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, κάθε άλλο παρά είναι κατά του μνημονίου.

Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να μαζικοποιηθούν οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες, ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. «Η απαξίωση που ενδεχομένως νιώθει ο κόσμος για το πολιτικό σύστημα πρέπει να μετατραπεί σε απαξίωση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ούτε η αποχή είναι η σωστή επιλογή.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση περί αλλαγής στη δομή της κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή δεν είναι η ουσία, γιατί ούτε οι συντάξεις θα αυξηθούν, ούτε θα καταργηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ούτε γενικότερα η πολιτική της κυβέρνησης θα αλλάξει. Απλά, ο κ. Παπανδρέου θέλει να κάνει ένα λίφτινκ και να κοροϊδέψει τον κόσμο, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τη προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ, η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι η Ελλάδα με την πολιτική της ουσιαστικά θέλει να προσφέρει υπηρεσίες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και να πάρει κάποια ανταλλάγματα, όχι για το λαό αλλά για τους επιχειρηματίες, αναφερόμενη στην ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι έχει επιλέξει να εκχωρήσει αρμοδιότητες ασφάλειας στην Τουρκία για να περάσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή