ΗΠΑ: Προς νέες κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 20:53
A- A A+

Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας σχεδιάζει να επιβάλλει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Όπως έγινε γνωστό από Αμερικανό αξιωματούχο, οι κυρώσεις αυτές, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, θα προβλέπουν το μπλοκάρισμα των καταθέσεων τριών κρατικών βορειοκορεατικών εταιρειών και ενός Βορειοκορεάτη πολίτη.

Οι νέες κυρώσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας να τιμωρηθεί η Βόρεια Κορέα και η ηγεσία της για τη βύθιση, στις 26 Μαρτίου, ενός νοτιοκορεάτικου πολεμικού σκάφους, που στοίχισε τη ζωή 46 μελών του πληρώματος.

Η Πιονγιάνγκ πάντως αρνείται κάθε σχέση με τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου σκάφους.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίον επικαλείται το Ρόιτερ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να υπογράψει σήμερα το διάταγμα για τη διεύρυνση των υφιστάμενων κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας.

Το προεδρικό διάταγμα προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούν να ελέγχουν και τις αμερικανικές εταιρίες που υποστηρίζουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, ιδίως στους τομείς των συμβατικών όπλων και των ειδών πολυτελείας, αλλά και οποιαδήποτε εταιρεία ή άτομο υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και στην κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή