Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 05:00
UPD:05:52
A- A A+

Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το βράδυ στα βορειοανατολικά προβλέπονται καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωϊνές κυρίως ώρες στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου για μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας για πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 τοπικά στα νότια 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή