Πήρε Πλεσίς ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 09:47
A- A A+

Μεγαλώνει η γαλλική παροικία της Παιανίας, καθώς ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 22χρονο αμυντικό μέσο της Λίβερπουλ, Νταμιάν Πλεσίς.

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία τόσο με τον παίκτη όσο και με την αγγλική ομάδα και ο Πλεσίς θα φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Γεννημένος στις 5 Μαρτίου του 1988, με ύψος 1.91 ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε ο Νίκος Νιόπλιας, ένας αριστεροπόδαρος αμυντικός μέσος.

Αν αναρωτιέστε τι θα κάνει τόσους αμυντικούς μέσους ο Παναθηναϊκός, η απάντηση είναι απλή: Μετά και την παραχώρηση του Μπίαρσμιρ, ο Κώστας Κατσουράνης είναι αυτός που θα μετακινηθεί στο κέντρο της άμυνας. ¶λλωστε ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» από πέρυσι τον είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία εκεί και θεωρεί ότι θα κάνει ένα καλό και αξιόπιστο δίδυμο με τον Μπουμσόνγκ.

Στο παρελθόν ο Πλεσίς έχει παίξει σε Ορλεάνη και Λυών (από εκεί τον απέκτησε η Λίβερπουλ), είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γαλλίας, ενώ στην Αγγλία μετράει 8 συμμετοχές και ένα γκολ.

Πληροφορίες θέλουν τον Πλεσίς να είναι ήδη στην Αθήνα ώστε να «κλείσει» και τυπικά η μεταγραφή και δεν αποκλείεται η ανακοίνωση κατά την διάρκεια της ημέρας, που είναι και η τελευταία των μεταγραφών (πλην ελεύθερων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πλεσίς πήγε στη Λυών σε ηλικία 15 ετών και ανήκει στην ίδια ποδοσφαιρική φουρνιά με σημαντικά ονόματα όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Σαμίρ Νασρί και ο Χατέμ Μπεν Αρφά. Ο Πλεσίς θα είναι ο 4ος Γάλλος του Παναθηναϊκού μετά τους Τζιμπρίλ Σισέ, Σίντνεϊ Γκοβού και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις