ΠΑΣΟΚ: Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 10:57
UPD:11:32
A- A A+

Συνεδριάζει την Πέμπτη (09:30) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος (Ιπποκράτους 22). Αυτοδιοικητικές εκλογές και πορεία του κυβερνητικού έργου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η συνεδρίαση εντάσσεται στην προετοιμασία της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί στις 3-5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Τα θέματα της ημερήσια διάταξης είναι:

1) Πολιτική Εισήγηση στην 9η Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου (εισήγηση Σ. Ξυνίδη).

2) Καλλικράτης και πολιτικό πλαίσιο εκλογών για την αυτοδιοίκηση (εισηγήσεις Σ. Ξυνίδη, Γ. Ραγκούση).

3) Ενημέρωση για την πρόοδο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας των δύο επιτροπών για την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη (εισήγηση Η. Μόσιαλου).

4) Ενημέρωση για την πορεία του κυβερνητικού έργου (εισηγήσεις Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Κατσέλη).

Την Κυριακή η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, εξετάστηκαν τη Δευτέρα σε πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά η εμπιστευτικότητα της σύσκεψης καθώς οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο στη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει στους υποψηφίους που θα υποστηρίξει στους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, ενώ για την Περιφέρεια Αττικής έχουν αυτοπροταθεί οι νυν νομάρχες Αθηνών και Πειραιώς, Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μίχας. Την επιλογή θα κάνει ο πρόεδρος του Κινήματος, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.

Στη χθεσινή σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο γ.γ του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, η διευθύντρια της Κοιν. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και η υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή