Μουντομπάσκετ: Ντέρμπι-φωτιά για την Εθνική κόντρα σε Τουρκία

Απόψε στις 21:00 (ΕΤ1)
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 13:56
UPD:17:35

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν για την Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ καθώς σήμερα θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Τουρκία.

A- A A+

Έστω και με πολύ άγχος η Εθνική κατάφερε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε να ξεπεράσει τα εμπόδια της Κίνας και του Πουέρτο Ρίκο. Πλέον μπορεί να βλέπει μπροστά της με άλλο μάτι την περιπέτεια του Μουντομπάσκετ. Παρόλα αυτά, τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν.

Απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδος οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας καλούνται να μπουν στο Ankara Arena με κλειστά αυτιά. Οι 13.000 άλλωστε που θα κατακλείσουν το γήπεδο αποκλείεται να είναι με το μέρος τους. Πολύ λογικό μιας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια αυτού του Μουντομπάσκετ Τουρκία, με τον νικητή να κερδίζει όχι μόνο τη 1η θέση του ΓΆ Ομίλου (και μαζί το δικαίωμα να αποφύγει στις διασταυρώσεις ομάδες όπως η ΗΠΑ, Η Ισπανία και η Αργεντινή), αλλά και μια μεγάλη μάχη γοήτρου στο τοπικό ντέρμπι της ανατολικής Μεσογείου.

Τελευταία φορά που τους αντιμετωπίσαμε -και τους κερδίσαμε- ήταν πέρσι στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Βέβαια, ο Καζλάουσκας και οι παίκτες του δεν έχουν καθόλου αυταπάτες, πως το αποψινό παιχνίδι θα τελείως διαφορετικό. «Η Τουρκία θα έχει τα πάντα μαζί της. Τον κόσμο, τους διαιτητές. Όλα θα είναι διαφορετικά», σχολίασε ο Λιθουανός ομοσπονδιακός προπονητής.

Οι συνθήκες «κόλασης», όμως, ενέχουν και το κίνδυνο να γυρίσουν μπούμερανγκ για τη ομάδα που τους δημιούργησε και αυτό εξηγεί ο Κώστας Καϊμακόγλου. «Ναι μεν ο κόσμος θα δημιουργήσει κλίμα, όμως το άγχος θα βαραίνει πρώτα απ' όλα τα δικά τους πόδια. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε την ατμόσφαιρα να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για την τουρκική ομάδα», τόνιζε σε χθεσινές του δηλώσεις.

Στα θετικά για την Εθνική η επιστροφή των τιμωρημένων για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο φιλικό με τη Σερβία Αντώνη Φώτση και Σοφοκλής Σχορτσιανίτη. Όλοι στο ελληνικό στρατόπεδο ανέμεναν με ανυπομονησία τη μέρα που θα μπορούσαν να μπουν ξανά στο παρκέ.

«Μας έλειψαν πολύ λόγω της τιμωρίας που τους επιβλήθηκε. Πρέπει να ξαναβρούμε τη χημεία μας», υπογράμμιζε ο Καζλάουσκας.

Πάντως, η συμμετοχή των δυο τους στο παιχνίδι της Ελλάδας δεν μπορεί να αποτελεί από μόνη της πανάκεια για τα πολλά προβλήματα που έβγαλε η Εθνική στα πρώτα δυο παιχνίδια. Κυριότερο η αστοχία στα μακρινά σουτ με τον εκνευρισμό που έβγαλε ιδίως η παθητική άμυνα ζώνης των Κινέζων. Τόσο οι Ασιάτες, όσο και οι Πορτορικάνοι έδωσαν προκλητικά εύκολα το δικαίωμα στους διεθνείς μας να σουτάρουν πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και τα ποσοστά μας τους δικαίωσαν.

Πλέον, η επιστροφή του Σχορτσιανίτη δίνει μια μεγάλη λύση μέσα στη ρακέτα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ και το σουτ του Φώτση πίσω από τα 6,25 αναμένεται να κρίνει πολλά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις