Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Ντ. Σπέκχαρντ

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 15:25
A- A A+

Ουσιαστική και όχι απλά εθιμοτυπική, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τη σημερινή αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία τελευταία ανασκόπηση του εξαιρετικού σημείου στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο κ. Σπέκχαρντ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο και εταίρο και πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονται στο πλευρό σας και τώρα και στο μέλλον. Ανυπομονούμε να διευρύνουμε τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μας».

«Μιλήσαμε για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο, για τη συζήτηση περί της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ και βεβαίως είδαμε και μία σειρά από θέματα αμυντικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, πάντα με πνεύμα ισοτιμίας και διαφάνειας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αμυνας.

«Είναι τιμή και προνόμιο να βλέπω αυτές τις καλές σχέσεις να συνεχίζονται στο μέλλον και είμαι πεπεισμένος ότι με το χρόνο θα ενδυναμώνονται περισσότερο», κατέληξε ο κ. Σπέκχαρντ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή