Αντιπαράθεση μετά την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για το Βατοπέδιο

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 21:14
A- A A+

Αντιπαράθεση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων πυροδότησε στη Βουλή η αποχώρηση της ΝΔ από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής καταφέρθηκε κατά της ΝΔ χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα εξαιρετικά δυσάρεστη για τον κοινοβουλευτισμό και επιζήμια «διότι η ΝΔ, ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και μάλιστα αξιωματική αντιπολίτευση, για μία ακόμη φορά αποφάσισε να συνταχθεί με όσους απαξιώνουν συστηματικά το πολιτικό σύστημα και το κοινοβούλιο συλλήβδην και να τους προσφέρει επιχειρήματα».

Υποστήριξε μάλιστα πως «επί της ουσίας πρόκειται περί ομολογίας απόλυτης ενοχής» και διερωτήθηκε μετά από αυτή την απόφαση, πόσο πιο κάτω μπορεί να φτάσει η ΝΔ, αυτή η παράταξη η οποία κυβερνούσε τη χώρα μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή;». «Δυστυχώς στα μάτια όλων των πολιτών η πτώση της ΝΔ και κυρίως το αξιακό της πλαίσιο, είναι σε ελεύθερη πτώση» πρόσθεσε.

Επιτιθέμενος και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συμπλήρωσε πως ο κ. Σαμαράς «ζήλεψε» τη δόξα του Κώστα Καραμανλή και «μπροστά στα δύσκολα διέταξε και αυτός σε άτακτη φυγή τους βουλευτές του για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του σημείωσε: «Ποιον κοροϊδεύει η "νέα" Νέα Δημοκρατία; Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι τόσο παλιά όσο και οι τακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή φέρνοντας την Ελλάδα χρόνια πίσω. Μήπως και ο κ. Σαμαράς δεν καταλαβαίνει τίποτα όπως και ο κ. Καραμανλής; Τόσο αποφασισμένος ήταν ο κ. Σαμαράς να γυρίσει σελίδα; Γιατί σήμερα δέχεται τη συγκάλυψη; Τον κρατούν από κάπου; Του επέβαλε ο κ. Καραμανλής αυτή τη νέα διαταγή προς τους βουλευτές για την αποχώρηση από την προανακριτική επιτροπή; Γιατί η "νέα" ΝΔ σήμερα προτίμησε για ακόμη μία φορά την κάλυψη από την αποκάλυψη, όπως και η παλιά ΝΔ;».

Απαντώντας ο κοινβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, υπεραμύνθηκε της ενέργειας του κόμματός και απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ανέφερε: «Σε αυτή την υπόθεση αυτό για το οποίο ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος είναι το ότι χρησιμοποιήσατε εξαντλητικά και καταχρηστικά που δεν υπήρξε οσμή καν σκανδάλου για να εξυπηρετήσετε τα παιχνίδια εξουσίας τόσο τα εσωκομματικά όσο και τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα προβλήματα που τον οδηγήσατε». «Πείτε μου πως είναι δυνατόν σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία να ασκείται διαδικασία για άσκηση ποινικής δίωξης για αδικήματα που έχουν παραγραφεί; Ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Χρειάζεται μεγαλύτερη γενναιότητα αν θέλετε να μας πείσετε ότι σας ενδιαφέρει η διαφάνεια» κατέληξε.

Για «μέγα σκάνδαλο» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής γιατί - όπως ανέφερε- υπάρχει αποδεδειγμένη ζημία του Δημοσίου. «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα διαφορετικό. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Έχουν ευθύνες και τα δύο κόμματα. Η αποχώρηση της ΝΔ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέγιστο γεγονός, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο πλαίσιο της δήθεν ουσιαστικής διαμάχης ανάμεσα στη Ν.Δ και στο ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε.

«Εφόσον ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο θα ζητήσετε συγγνώμη από τον Βουλγαράκη;» ρώτησε προς την πτέρυγα της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Η δήλωση αποχώρησης της Ν.Δ είναι πανηγυρική επιβεβαίωση της τακτικής της συγκάλυψης και της απενοχοποίησης των ευθυνών που έχουν πρόσωπα και πολιτικοί οργανισμοί που κυβέρνησαν τη χώρα. Είναι η τακτική της παραγραφής από την ευθύνη που έχουν αυτά τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους που σήκωσαν το βάρος της συναλλαγής» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή