ΠΑΣΟΚ: Απόπειρα συγκάλυψης ενόχων η αποχώρηση της ΝΔ

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 19:01
A- A A+

«Φαιδρά και αστήρικτα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφασή της να αποχωρήσει από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή έκαναν λόγο για προειλημμένη απόφαση, κατηγορώντας την για προσπάθεια συγκάλυψης ενόχων και όξυνσης του πολιτικού κλίματος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσδοκώντας κομματικά οφέλη.

«Παρακολουθήσαμε σήμερα τη δεύτερη πράξη του θεάτρου της αποχώρησης της ΝΔ από τις Εξεταστικές Επιτροπές. Εκτελώντας προειλημμένη απόφαση, μετά τη συμφωνία της παλαιάς και νέας ηγεσίας τους, οι βουλευτές της ΝΔ, με φαιδρές και αστήρικτες δικαιολογίες, αποχώρησαν από την Επιτροπή και μάλιστα την παραμονή της έναρξης εξέτασης των Διοικητών των Ασφαλιστικών Ταμείων που αγόρασαν υπερτιμημένα τα δομημένα ομόλογα», αναφέρουν οι «πράσινοι» βουλευτές.

«Στόχος της ΝΔ» είναι σύμφωνα με τους ίδιους, «η συγκάλυψη των ενόχων, η παρεμπόδιση της αποκάλυψης της αλήθειας για ένα ακόμα σκάνδαλο και μάλιστα αυτό που αφορούσε τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».

Παραπέμπουν τέλος σε δήλωση του και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα Προκόπη Παυλόπουλου στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία, ο βουλευτής της ΝΔ απέκλειε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την επιτροπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή