Μουντομπάσκετ: Ελλάδα-Ρωσία 69-73

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 20:08
UPD:20:14
A- A A+

Στο τελευταίο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας η Εθνική επέλεξε το δρόμο της λογικής και όχι της τιμής. Προτίμησε να ηττηθεί στην ¶γκυρα από την Ρωσία με 69-73 προκειμένου να αποφύγει τη κόντρα με την Ισπανία στους «16» (και τις ΗΠΑ στα προημιτελικά) για να βρει στο δρόμο της -αν όλα εξελιχθούν ομαλά- την περισσότερο του χεριού μας Γαλλία.

Η εικόνα, βεβαίως, που έβγαλε στο παρκέ το αντιπροσωπευτικοί συγκρότημα δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που θα αποκαλούσαν οι ρομαντικοί του αθλητισμοί τιμητική. Κακή σε όλα τα δεκάλεπτα, πλην του δευτέρου, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από μια ομάδα, που ούτε αυτή φάνηκε να επιζητά τη νίκη.

Η διάθεση των διεθνών μας φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Ρωσία προηγήθηκε με σκορ 10-20. Ο δρόμος προς το καλάθι της Εθνικής έμοιαζε με αεροδρόμιο και το ένα κάρφωμα ερχόταν μετά το άλλο.

Η διαφαινόμενη ντροπιαστική τροπή που έπαιρνε η αναμέτρηση ώθησε τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας να βελτιωθούν στο παιχνίδι τους και να φέρουν το σκορ στα ίσια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 30-30.

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική συνέχισε ως ένα σημείο να κοντράρει στα ίσια τους Ρώσους και μάλιστα στο 23Ά πέρασε μπροστά με 37-36, όμως από κει και ύστερα αποφάσισε να κάτσει πίσω και να αφήσει του παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να πάρουν κεφάλι.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατηρούσε μια απόσταση ασφαλείας από τη Ρωσία και κάθε φορά που πήγαιναν οι αντίπαλοί μας να ξεφύγουν, μάζευε το σκορ.

Το τελικό αποτέλεσμα προφανώς και δικαιώνει αυτούς που ήθελαν να επιλέξουμε τον «εύκολο» αντίπαλο. Η Εθνική όμως θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο στη Κωνσταντινούπολη πως η ήττα άξιζε…

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 5 (1), Ζήσης 11, Σπανούλης 8 (2), Καλάθης 3, Πρίντεζης 2, Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 7 (1), Σχορτσανίτης 16

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 10 (2), Κολέσνοκοφ, Μπίκοφ 4, Φριντζόν 8 (2), Κάουν 8, Ζουκαρένκο 6, Πονγκράσοφ 4, Μόνια 6, Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 18

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις