Φωτιά σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πετρελαιοκηλίδα
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 11:15
UPD:11:18

A- A A+

Σώοι απομακρύνθηκαν οι 13 εργαζόμενοι σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου και αερίου που τυλίχθηκε χθες στις φλόγες στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργήθηκε πετρελαιοκηλίδα, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή.

Η φωτιά στην πλατφόρμα, που ανήκει στην εταιρεία Mariner Energy,κατασβέστηκε μετά από αρκετές ώρες. Οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια πετρελαιοφόρου πλοίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

¶γνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αργότερα σήμερα, ελικόπτερα της ακτοφυλακής θα πετάξουν πάνω από την περιοχή προκειμένου να διερευνήσουν εάν έχει αναπτυχθεί πετρελαιοκηλίδα.

Το ατύχημα έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας της άντλησης πετρελαίου στους ωκεανούς, τη στιγμή που οι ενεργειακές εταιρείες καταβάλουν προσπάθειες ώστε να αρθεί η εξάμηνη απαγόρευση που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στις νέες γεωτρήσεις, μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα της ΒΡ που στοίχισε τη ζωή σε 11 εργάτες και προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, το χθεσινό ατύχημα υπογραμμίζει την ανάγκη να παραμείνει σε ισχύ η προσωρινή απαγόρευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή