Επικρίσεις ΝΔ για την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 15:21
A- A A+

Τις επιφυλάξεις του με αφορμή την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάριος Σαλμάς.

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον», αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής, «παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, προκειμένου να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με βάση το νόμο 3840/2010 που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάρτιο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαλμάς, οι τιμές που ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου δεν αντιστοιχούν στο μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης των 22 χωρών. «Οποιαδήποτε προσθήκη όρων στην υπό έκδοση Αγορανομική Διάταξη 8/2010, που δεν προβλέπονται από τον ψηφισθέντα νόμο και αναιρούν την ουσία του, δεν μπορούν να ισχύσουν. Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση από τη Βουλή και εξουσιοδότηση αγορανομικής διάταξης -που είναι υπουργική απόφαση - όπως συνέβη για την οριζόντια μείωση των τιμών στο τελευταίο δελτίο τιμών, δεν μπορεί να επαναληφθεί», τονίζει ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και κλαταλήγει:

« Η μη εφαρμογή των νόμων εκθέτει πολιτικά αυτόν που δεν τον εφαρμόζει και τον αφήνει ακάλυπτο σε υπόνοιες και φήμες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή