Πακιστάν: 59 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 16:05
UPD:18:38

Η βόμβα εξερράγη στη διάρκεια της ετήσιας διαδήλωσης της σιιτικής μειονότητας κατά του ελέγχου της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

A- A A+

Σε 59 ανέρχονται οι νεκροί και σε 160 οι τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, με στόχο φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση σιιτικής μειονότητας. Πρόκειται για τη δεύτερη πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη χώρα αυτή την εβδομάδα.

Η βόμβα εξερράγη στη διάρκεια της ετήσιας διαδήλωσης της σιιτικής μειονότητας κατά του ελέγχου της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ και σε υποστήριξη των Παλαιστινίων, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

Νωρίτερα, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον πομπής σιιτών στη Λαχώρη την Τετάρτη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι. Ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα. «Είναι εκδίκηση για το θάνατο αθώων σουνιτών», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Στους Ταλιμπάν εξάλλου στρέφονται οι υποψίες και για τη σημερινή επίθεση, καθώς οι αντάρτες επιτίθενται συχνά εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός ¶μυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν είναι πιθανό να καθυστερήσουν εξαιτίας των πλημμυρών.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή