Σάντος: «Είμαστε θυμωμένοι»

Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 00:39
A- A A+

Θυμωμένος δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος για την ισοπαλία 1-1 που παραχώρησε η Εθνική στη Γεωργία στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2012.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ελληνικού συγκροτήματος υποστήριξε πως η ομάδα του βρέθηκε προ εκπλήξεως, καθώς δεν περίμενε να αντιδράσει έτσι στο γρήγορο γκολ των αντιπάλων της.

«Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Αυτό που τουλάχιστον έδειχναν οι προπονήσεις ήταν πως η ομάδα εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη. Μπήκαμε όμως πολύ άσχημα και δεχθήκαμε νωρίς το γκολ. Στη συνέχεια για ένα μεγάλο διάστημα δείξαμε ότι επηρεαστήκαμε από αυτό», τόνισε αρχικά.

«Επίσης, σπάνια καταφέραμε να κερδίσουμε απόκρουση κοντά στην εστία τους και έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε συνεχόμενες επιθέσεις. Στην ανάπαυλα ζητήσαμε από τους ποδοσφαιριστές να έχουν ψυχραιμία. Τους είπα πως έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το σκορ. Και όντως στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης. Είχαμε και 3-4 ευκαιρίες για να πετύχουμε και δεύτερο. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν θα δραματοποιήσουμε την κατάσταση. Κοιτάμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε τι λάθη κάναμε και κρατάμε τα καλά στοιχεία αυτού του ματς. Είμαστε θυμωμένοι όμως», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια στάθηκε στο επόμενο ματς της Εθνικής με αντίπαλο την Κροατία, στο οποίο υποσχέθηκε πως το πρόσωπο που θα παρουσιάσει η Εθνική θα είναι τελείως διαφορετικό.

«Η τάση μας θα είναι να αμυνθούμε περισσότερο. Νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή η ομάδα το έχει στο επιθετικός παιχνίδι. Θα πρέπει να μάθουμε να έχουμε επιθετικά σωστή κατανομή του χώρου για να μην τρέχουμε πάνω κάτω. Με την Κροατία θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Μεταξύ ισάξιων αντιπάλων, πιο ισορροπημένο».

Αναφορικά με το σύστημα που ακολούθησε και τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος, είπε: «Από τη στιγμή που η ομάδα δέχθηκε το γκολ οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ αγχωμένοι. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το σύστημα στο κέντρο και να παίξουμε με δυο άτομο σε αυτό στην επανάληψη.

Θεώρησα καλό να μπει ο Νίνης γιατί έχει δημιουργικά χαρακτηριστικά. Και ο Μήτρογλου χρειαζόταν γιατί είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούσαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή».

«Ισοπαλία που ισούται με νίκη»

Από την πλευρά του, ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

«Αντέξαμε σε μεγάλη πίεση. Η ισοπαλία αυτή ισούται με νίκη. Είναι πολύ σημαντικό το ξεκίνημα για εμάς. Θα ήταν άδικο αν κερδίζαμε στο τέλος. Η Ελλάδα είχε στο τέλος τις ευκαιρίες, όπως όμως είχαμε και εμείς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις