Κόντρα στην Ισπανία και την παράδοση η Εθνική

Στους «16» του Μουντομπάσκετ
Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 10:30
A- A A+

Την επιλογή της να θυσιάσει την υπερηφάνειά της στο βωμό μιας πιο εύκολης συνέχειας στο Μουντομπάσκετ καλείται να υπερασπιστεί η Εθνική απόψε (21:00, ΕΤ1) στη Κωνσταντινούπολη κόντρα στους Ισπανούς στους «16» της διοργάνωσης.

Η ήττα από την Ρωσία, πιθανότατα ηθελημένη, βοήθησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αποφύγει στο δρόμο της προς τα μετάλλια τις πανίσχυρες ΗΠΑ. Δυστυχώς, όμως, εν αντιθέσει με όσα αρχικά υπολογίζαμε αυτό δεν συνέβη και με την Ισπανία.

Η ομάδα που αποτελεί τον κακό «δαίμονα» των διεθνών μας με πέντε νίκες εις βάρος μας σε ισάριθμα παιχνίδια από το 2006 -όλα σε σπουδαία τουρνουά-, έρχεται για να μας στοιχειώσει ξανά. Μπορεί η Εθνική τώρα να ξεπεράσει το εμπόδιό της;

Κανονικά υπό άλλες συνθήκες αυτή θα ήταν η ιδανική ευκαιρία μας για να φήσουμε μια και καλή το «φάντασμα» των «φούριας ρόχας». Χωρίς τον αρχηγό τους Χοσέ Καλντερόν και τον μεγάλο τους ηγέτη Πάο Γκαζόλ δείχνουν κυριολεκτικά μακριά από τα νερά τους. Ηττήθηκαν από τις Γαλλία και Λιθουανία και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια παρουσίασαν σημάδια αποσάθρωσης.

Το ατυχές, όμως, της όλης υπόθεσης είναι πως και το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Τα επεισόδια απ' αυτό το καταραμένο φιλικό με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ μοιάζει να έχουν κολλήσει στο μυαλό των διεθνών μας. Από τότε δεν μπόρεσαν να ξαναπαίξουν τη θαυμάσια αυτή επιθετική άμυνα στην οποία μας είχαν συνηθίσει, ενώ πλέον δείχνουν και ιδιαίτερα ευάλωτοι όταν οι αντίπαλοί μας αποφασίζουν να μας αντιμετωπίσουν με ζώνη. Όσο κακή και αν είναι αυτή.

Παρόλα αυτά, η ήττα από τη Ρωσία σαν να άλλαξε κατά κάποιο άλλο τρόπο τα πράγματα, πέρα από τη σειρά των αντιπάλων μας. Για πρώτη φορά στο Μουντομπάσκετ οι Έλληνες αθλητές φαίνονται πεισμωμένοι. Πεισμωμένοι για να αποδείξουν πως η επιλογή αντιπάλου δεν ήταν λάθος και φυσικά πως δεν είναι τελειωμένοι.

«Έχουμε αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν θα χαλαρώσουμε. Έχουμε έρθει με ένα στόχο. Για να προχωρήσεις και να φτάσεις ψηλά πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες», δήλωνε την Παρασκευή γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Βασίλης Σπανούλης. Ας ελπίσουμε πως όσα λέει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τα πιστεύουν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις