MOTO GP: Pole position για Πεντρόσα

Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 17:55
A- A A+

Η επιβλητική εμφάνιση του Ντάνι Πεντρόσα συνεχίστηκε στο Misano, με τον αναβάτη της Repsol Honda να παίρνει την τέταρτη πολ ποζίσιον του στη σεζόν, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τη δύναμη της μηχανής του.

Στο τελευταίο γύρο των κατατακτήριων δοκιμών που διήρκεσαν μία ώρα, ο Ισπανός έσπασε το φράγμα του 1'34 " - ο μόνος αναβάτης να το κατάφερε σήμερα - κάνοντας καλύτερο χρόνο με 1'33 0.948, κάτι που τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης και στην πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης.

Μετά από αυτόν ήταν ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Χόρχε Λορένθο, ο οποίος είχε πάρει το προβάδισμα δέκα λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, αλλά ο αναβάτης της Fiat Yamaha τελικά κατέληξε 0.308 δευτερόλεπτα πίσω από τον Πεντρόσα. Ο Λορέντζο διατήρησε όμως έτσι το ρεκόρ του, να ξεκινάει δηλαδή σε κάθε αγώνα αυτή τη σεζόν από την πρώτη σειρά εκκίνησης.

Αυτή συμπληρώθηκε από τον αναβάτη της Ducati, Κέισι Στόνερ, με τον αυστραλό να πετυχαίνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, σε μια περιπετειώδη γι' αυτόν, σειρά δοκιμών. Ο Στόνερ είχε το προβάδισμα για 20 λεπτά, αλλά είχε μια πτώση στη στροφή τέσσερα. Επέστρεψε όμως στην πίστα, μετά από κάποια γρήγορη επισκευή από τους μηχανικούς του στο μπροστινό μέρος της Desmosedici GP10. Βελτίωσε έτσι το χρόνο του, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές του μόλις μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Πεντρόσα, με χρόνο 1'34 0.397.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά στο "σπίτι" του, μετά τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο που σημείωσε με την Fiat Yamaha M1, ενώ ο Μπεν Σπις θα είναι ο πρώτος αναβάτης δορυφορικής ομάδας στο γκριντ, φέρνοντας την Monster Yamaha Tech 3 του στην πέμπτη θέση. Μια αξιέπαινη προσπάθεια από τον Ράντι Ντε Πουνιέ (που βρίσκεται ακόμα σε ανάρρωση από το διπλό κάταγμα στο πόδι του) εξασφάλισε στην LCR Honda την έκτη θέση.

Οι Κόλιν Έντουαρντς (Monster Yamaha Tech 3), Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Repsol Honda) και το δίδυμο της San Carlo Honda Gresini, Μάρκο Σιμοντσέλι και Μάρκο Μελάντρι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Η μόνη άλλη πτώση στα επίσημα δοκιμαστικά συνέβη στα δέκα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, όταν ο νεοσύλλεκτος Έκτορ Μπαρμπερά (Páginas Amarillas Aspar) έπεσε στην στροφή τέσσερα και αυτός, και τελικά κατετάγη 12ος με την Ducati του.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις