ΝΔ: «Θεσμός» οι αποδράσεις

Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 18:35
A- A A+

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη νέα ομαδική απόδραση από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας εξαπέλυσε η ΝΔ. «Η νέα ομαδική απόδραση κρατουμένων, σήμερα το πρωί, αποκαλύπτει -για μία ακόμη φορά- το τεράστιο μέγεθος των προβλημάτων στο σύστημα δημόσιας ασφάλειας της χώρας», παρατηρεί ο αρμόδιος τομεάρχης Νικόλαος Δένδιας.

«Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει λάβει ουσιαστικά κανένα μέτρο, τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους οι αποδράσεις έχουν γίνει "θεσμός"», συμπλήρωνει ο κ. Δένδιας και συνεχίζει: «Περιορίζεται απλώς στο να ανακοινώνει τους αριθμούς των κρατουμένων, που κάθε φορά διαφεύγουν, περιμένοντας μοιρολατρικά το πού και πότε θα συμβεί το νέο κρούσμα απόδρασης».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωνει ότι «είναι, επιτέλους, καιρός το "έθιμο" αυτό να σταματήσει». «Και δεν θα σταματήσει, εάν δεν ληφθούν μέτρα. Όπως δεν θα λυθούν συνολικά τα προβλήματα της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα με επικοινωνιακές πολιτικές και με ασκήσεις δημοσίων σχέσεων, παρά μόνο με ριζοσπαστικές αλλαγές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση είναι ώρα επιτέλους να δράσει και να σταματήσει να περιορίζεται στο ρόλο του παρατηρητή ομαδικών αποδράσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή