Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 08:16
UPD:12:40
A- A A+

* Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην προγραμματισμένη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε., υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

* Σε επανακυκλοφορία θέτει από σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. τέσσερα ζεύγη δρομολογίας μεταξύ Εδεσσας-Θεσσαλονίκης-Εδεσσας. Συγκριμένα, σε κυκλοφορία μπαίνουν τα δρομολόγια: 731/732, 743/744, 749/750, 737/742. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.trainose.gr

* Από σήμερα έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών σε 32 ΙΕΚ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προκειμένου να καταρτιστούν σε 32 σύγχρονες ειδικότητες. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες του έως τις 19 Σεπτεμβρίου το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από Αγίου Γεωργίου).

* Κλειστή σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στηΝ Ελλάδα, λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας, επίσημης αργίας των ΗΠΑ.

* Ξεκινά σήμερα η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Αγριλιά Μεσολογγίου, μετά από αίτημα του Δήμου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δημαρχείο Μεσολογγίου (Ι.Ι. Μάγερ 20, Πρώτη Καμάρα).

* Περιοδεία στη Δράμα, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιεί σήμερα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί τον δήμαρχο, Θ. Μαργαρίτη, στις 11:30 π.μ. τον νομάρχη, Κ. Ευμοιρίδη και στις 12 το μεσημέρι τη ΝΟΔΕ Δράμας. Στη 1 μ.μ. στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο κ. Λυκουρέντζος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Τέλος, στις 7 μ.μ. στο κέντρο «Νησάκι» θα συμμετάσχει στην πολιτική εκδήλωση του βουλευτή Δράμας, Μ. Τζίμα.

* Στις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ. σε ισχύ το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθηνας. Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 200 ευρώ.

* Στις 8 π.μ. στο Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Τέρμα Χατζηκυριακού, Πειραιά) η κατάταξη των επιτυχόντων μέσω πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με την πρόσκληση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας Σχολής: 210-4581-337, φαξ: 210-4581-397.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον Δήμο Νέας Αλικαρνασσού επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Για περισσότερες πληροφορίες οι κυρίες που θα επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν την εξέταση αυτή, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στα τηλέφωνα 6974976274 υπεύθυνη κ. Μαρία Αναπλιώτη, και 6942463907 υπεύθυνη κ. Ευαγγελία Χατζηγιάγκου.

* Στις 10 παρά τέταρτο το πρωΐ επίσκεψη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Δράκου, στη Γενική Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Αστυνομική Δνση Αρκαδίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή, στρατηγό, Κωνσταντίνο Τούζο αλλά και με στελέχη της Αστυνομίας, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της Πελοποννήσου και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση. Στις 11:30 π.μ. ο κ. Δράκος θα επισκεφθεί την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Συνεταιρισμού, για θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή του Νομού.

Στις 12:30 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, στα γραφεία τους, για θέματα που αφορούν την βιοκαλλιέργεια και γενικότερα τον κλάδο τους.

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ο υπιουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, θα κάνει την αναλυτική παρουσιάση του «Προκαταρκτικού Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών 2010-2020 της Θεσσαλονίκης και τις ευρύτερης περιοχής της. Ο υπουργός θα αναπτύξει την αναγκαιότητα εκπόνησης του στρατηγικού αυτού σχεδίου και τον προγραμματισμό υλοποίησής του. Ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα της συναινετικής διαμόρφωσης και τις προτεραιότητες του σχεδίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Α. Κονακλίδης θα αναπτύξει το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο προκαταρκτικό στρατηγικό σχέδιο. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα αναλύσει τις θέσεις γι' αυτό το προκαταρκτικό στρατηγικό σχέδιο, ενώ οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σέργιος Λαμπρόπουλος, Γιάννης Οικονομίδης και Χάρης Τσιόκας, με παρεμβάσεις τους θα δώσουν διευκρινήσεις για σχετικά θέματα.

* Στις 10 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων για να παραστεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων.

* Στις 10 π.μ. οι εργασίες της ΙΕ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων κορυφώνονται με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων. Την ευθύνη και την επιμέλεια της διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», καθώς και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων σε αυτό έχει το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Στη διοργάνωση του προγράμματος συνεργάζονται το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον πρέσβη της Ιταλίας, Francesco Paolo Trupiano.

* Στις 12 το μεσημέρι ο νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός θα απιεσκεφή στο γραφείο του τον νομάρχη Πειραιά και υποψήφιο δήμαρχος της πόλης, Γιάννη Μίχα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος περιόδου 2010-2011, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με την πρέσβειρα της Τσεχίας, Hana Mottlova.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, τον πρέσβη της Κίνας, Linquan Luo.

* Στη 1 μ.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων, συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων (www.chania.eu) του συνόλου του έργου που παράχθηκε από την παρούσα Νομαρχιακή Αρχή την τετραετία 2007 – 2010.

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, την πρέσβη Ελβετίας, Paul Koller-Hauser.

* Στις 2 μ.μ. στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ),(Κάνιγγος, 6), συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο της ΠΟΣ.

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για συμμετοχή σε εκθέσεις μέχρι το τέλος του έτους.

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της ΠΑΣΚΕ Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

* Στις 6:30 μ.μ. στην Καρδία του Δήμου Μίκρας η χορευτική παράσταση «Ο χορός των Νεράϊδων» από το τμήμα μπαλέτου του «Ευμένη», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ευμένεια» που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Στις 7 μ.μ. η θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το όνειρο του Ρο» από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του «Ευμένη».

* Στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, θα παρέμβει ως εισηγητής στην ημερίδα με θέμα: «Τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά - Καρατάσιου, ΤΙΤΑΝ και περιβαλλοντικά ζητήματα στο νεοσύστατο Δήμο Παύλου Μελά» στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου», που οργανώνουν η «Κίνηση Πολιτών Καρατάσιου» και ο «Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας». Στην ημερίδα αυτή οι άλλοι εισηγητές θα είναι οι: Θεοχάρης Ζάγκας, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, Μαίρη Ανανιάδου-Τζιμοπούλου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Στέφανος Διαμαντόπουλος, δημοσιογράφος, διευθυντής του Ράδιο Θεσσαλονίκη, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», Κατερίνα Μοσχούλα, εκπρόσωπος Περιβαλλοντικής Ομάδας 2ου Λυκείου Πολίχνης, Ευθύμης Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου - Κορδελιού, Γιάννης Καϊμακτσίδης, εκπρόσωπος Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σπάσος, εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας, Σάκης Λαζαρίδης, εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών Καρατάσιου, Σταύρος Τρίφων, Ιατρός-Πνευμονολόγος. Επίσης θα τοποθετηθούν για το θέμα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το νέο Δήμο Παύλου Μελά.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου (Εμμ. Πορτόλιου 23), ημερίδα παρουσίασης τριών νέων προγραμμάτων που αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Πρόκειται για τα προγράμματα:

α) Μεταποίηση στις νέες συνθήκες: Αφορά εκσυγχρονισμό λειτουργίας παραγωγικής διαδικασίας, αναβάθμιση υπηρεσιών, ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων μεταποιητικών επιχειρήσεων. Ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης 40%.

β) Δράσεις Αξονα 4 Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Πρόγραμμα Leader): Αφορά δημιουργία, ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, αύξηση προστιθέμενης αξίας γεωργικών προϊόντων, ανάδειξη αγροτικής κληρονομιάς, αναμόρφωση χωριών, ανάπτυξη συνεργασιών, δικτύωση κ.λ.π. Ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης 50%.

γ) Μέτρα 311-313 Αξονα 3 Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξης (Προσέγγιση ΟΠΑΑΧ): Αφορά ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός γεωργίας, ενίσχυση επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και αναστροφή δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης. Ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης 50%.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ρέντη η παράσταση «Γυναικείες μορφές στο Αρχαίο Δράμα» σε σκηνοθεσία της πρωταγωνίστριας του Εθνικού Θεάτρου, Ελληνς Βαζικιάδου. Πρόκειται για μια συρραφή αποσπασμάτων από τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη καθώς και αναφορά στον Αριστοφάνη, με επίκεντρο τη γυναίκα. Ερμηνεύουν: Ελ. Βοζικιάδου, Μ. Συμεών, Ελ. Λορέντη, Κ. Κάρκαλης, Σπ. Κατηφόρης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχία Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Πάρκο Σελεπίτσαρι Κερατσινίου, η παράσταση «Θέλει τέχνη ο Ερωτας» του Βιτόριο Κανούτσι από το θίασο «Πολιτιστική Εκφραση» σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσιβιλίκα ο οποίος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ είναι υπεύθυνος και για τη μουσική επιμέλεια.

Το έργο που διασκεύασε ο Νίκος Καμπάνης μεταφέροντάς το στην Αθήνα τού 1930, διακωμωδεί με ευστοχία τις ανησυχίες που φέρνει στον άνδρα και τη γυναίκα η «κρίσιμη ηλικία», αλλά και την ανωριμότητα και τον αυθορμητισμό της νιότης. Στο πλευρό του Βασίλη Τσιβιλίκα εμφανίζονται οι ηθοποιοί Νέλλη Γκίνη, Γιώργος Ματαράγκας, Αθηνά Μαυρομάτη, Πέτρος Ξεκούκης, Ιωάννα Δημακοπούλου και Ρόμυ Βασιλειάδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Μίλοραντ Γιάνιτς. Την εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχία Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Τέρμα Περάματος, η θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη με τη Λυδία Κονιόρδου. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Είσοδος 15 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή