Αναγνώριση και στο εξωτερικό για Διαμαντίδη

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 16:19
UPD:16:28

A- A A+

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της αποχώρησης του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Εθνική ομάδα, με τα σχόλια τόσο των δημοσιογράφων όσο και των αντιπάλων του να είναι άκρως εγκωμιαστικά.

«Από τον περισσότερο κόσμο θεωρούταν ως ο καλύτερος αμυντικός παίκτης στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια», σχολιάζει άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, όπου γίνεται εκτενή αναφορά στην καριέρα του 30χρονου γκαρντ.

Το ίδιο παρατηρεί και ο Κρις Σεριντάν του ESPN, ο οποίος στέκεται και στα σχόλια των Ισπανών αθλητών για τον Διαμαντίδη.

Οι τελευταίοι έχοντας τον βρει μπροστά τους σε ουκ ολίγες περιπτώσεις με την Εθνική Ελλάδος και τον Παναθηναϊκό, σχολίαζαν πόσο θα «πονέσει» η απουσία του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα .

«Σοβαρά μιλάς τώρα; Πότε έγινε αυτό; Τόσα χρόνια είχα συνηθίσει να τον αντιμετωπίζω κάθε χρόνο και να περνάω πάντα δύσκολες στιγμές. Είχαμε και κάποιες αψιμαχίες μέσα στο γήπεδο κατά καιρούς, αλλά αυτά συμβαίνουν κι αμέσως ξεχνιούνται. Θα μου λείψει πάντως σαν αντίπαλος και ειδικότερα οι κόντρες μας μέσα στο γήπεδο, κάθε καλοκαίρι... Ευτυχώς θα τον βλέπω τον χειμώνα γιατί η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός όλο και κάπου θα συναντηθούν στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα», είπε για τον Διαμαντίδη ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ισπανών το Σάββατο, Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

«Αυτό είναι το πιο καλό νέο για όλους τους αντιπάλους σας και το χειρότερο για την Εθνική σας ομάδα», η ατάκα του Ρίκι Ρούμπιο, ενώ τα καλύτερα είχε να πει ο τεχνικός των «Φούριας Ρόχας», Σέρτζιο Σκαριόλο.

«Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου παίκτες και η απουσία του θα είναι μεγάλη από τις διεθνείς διοργανώσεις. Σπάνια βρίσκεις τέτοιους παίκτες που να συγκεντρώνουν τόσα πολλά χαρίσματα και να κάνουν την διαφορά σε άμυνα κι επίθεση. Λατρεύω να τον βλέπω τον γήπεδο και θα ήθελα κάποια στιγμή να τον «κοουτσάρω». Το ελληνικό μπάσκετ του οφείλει πολλά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις