Πακιστάν: Στους 19 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 18:22

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν εννέα αστυνομικοί και δύο παιδιά.

A- A A+

Στους 19 ανήλθαν -σύμφωνα με αστυνομική πηγή- οι νεκροί της επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη Λάκι Μαρουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

«Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν εννέα αστυνομικοί και δύο παιδιά», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Χαϊμπέρ-Παχτούνκουα, Μίαν Ιφτίκαρ Χουσάιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη 34 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι τρομοκράτες δεν πιστεύουν σε τίποτε άλλο εκτός από τις αιματοχυσίες και το χάος», ανέφερε σε δήλωσή του.

Την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις αυτοκτονίας, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων της μειονότητας των σιιτών στην Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν και στην Κουέτα.

Πακιστανοί Ταλιμπάν απείλησαν εν τω μεταξύ να εξαπολύσουν πολύ σύντομα επιθέσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μετά την απαγγελία κατηγοριών στον ηγέτη τους Χακιμουλάχ Μεχσούντ για συνωμοσία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους της CIA σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή