Πρόταση Αλ. Τσίπρα για το δήμο Αθήνας απέρριψε ο Αλ. Αλαβάνος

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 19:53
A- A A+

Δεν απεδέχθη ο Αλέκος Αλαβάνος πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλει στον αγώνα του κόμματος και να τεθεί επικεφαλής της μάχης για το δήμο της Αθήνας, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Ανταποκρινόμενος στην ευθύνη που απορρέει από το θεσμικό μου ρόλο και σε μια ύστατη προσπάθεια υπέρβασης των αδιεξόδων που έχουν διαμορφωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκα σήμερα μετά από πρωτοβουλία μου με τον πρώην πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέκο Αλαβάνο, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τις δικές του πολιτικές επιλογές. Τις σέβομαι απόλυτα».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές της έχουν φέρει την κοινωνία σε απόγνωση, επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα δυσαρέσκειας έχει φτάσει στη κυβέρνηση και οι αλλεπάλληλες αρνήσεις κορυφαίων υπουργών να μπουν στη μάχη εν ονόματι των πολιτικών του μνημονίου, δεν είναι ανεξήγητες».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η αριστερά οφείλει δυνατή, ενωμένη και αξιόπιστη, να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε αυτό το μήνυμα να φτάσει και στην κάλπη για να ανακοπεί ο δρόμος της ελληνικής κοινωνίας προς τον γκρεμό».

«Κεντρικός μας στόχος», συνεχίζει, «είναι η ηχηρή έκφραση της αντίθεσης του Ελληνικού λαού στις επιλογές της κυβέρνησης και η αριστερή αμφισβήτηση του μνημονίου. Στρατηγική μας επιλογή είναι η συνάντησή μας με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική και αυτό πρέπει να εκφραστεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής».

Καταλήγοντας δε τονίζει ότι «η αριστερά δε θα γίνει μαξιλάρι για να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση ούτε πρέπει, διασπώντας τις δυνάμεις της να την διευκολύνει».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή