Γ. Καρατζαφέρης: Επιλογές ήττας οι επιλογές Σαμαρά

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 14:10
A- A A+

Με τα λάθη και τις επιλογές του Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να κερδίσει όλες σχεδόν τις περιφέρειες, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συγκρότησης κοινού μετώπου της κεντροδεξιάς παράταξης απέναντι στο κυβερνών κόμμα.

«Έχω προτείνει συμπόρευση και κοινή γραμμή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Πρέπει να μιλάμε και να συνεργαζόμαστε όλοι μας για το καλό της παράταξης. Να μην δίνουμε μια εικόνα διάλυσης και χάους. Πρότεινα συστράτευση για να διαλέξουμε τους καλύτερους υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές Εκλογές για να μην πρασινίσει ο χάρτης την ημέρα των αποτελεσμάτων. Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο, μια κοινή βάση εναντίον του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Flash.

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά επικριτικός για τις επιλογές της Ρηγίλλης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Η επιλογή Κικίλια είναι λευκή πετσέτα. Οι επιλογές του Σαμαρά είναι επιλογές ήττας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είχα προτείνει Αβραμόπουλο ή αν δεν δεχόταν, τον κ. Μίχαλο. Ποιός αναγνωρίζει τον κ. Δράκο στη Πελοπόννησο; Στην Μακεδονία ο Σαμαράς μείωσε και στραπατσάρισε τον Ψωμιάδη και του επέβαλε τον κ. Τζιτζικώστα, έναν βουλευτή που έχει βρίσει κατ επανάληψη το Κόμμα μου. Μπορούσα να συναινέσω σε αυτό; Εάν ο κ. Κιλτίδης επιλέξει να μην κατέβει, έχω άλλες ικανότατες υποψηφιότητες. Όμως να γνωρίζει ο κ. Σαμαράς πως όπου πήγαμε μαζί πήραμε αποτελέσματα. Όπου πήγαμε ξεχωριστά χάσαμε».

«Με αποφεύγει...»

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε το παράπονό του: «Προσπαθώ να του μιλήσω, αλλά δεν ακούει. Κρύβεται και με αποφεύγει. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μπορεί να συναντιέται και να μιλά με τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα και να μην θέλει να μιλήσει μαζί μου. Τους βλέπει όλους, εκτός από εμένα. Αυτά είναι αστεία πράγματα».

Kληθείς εξάλλου να σχολιάσει τη στάση της κ.Ντόρας Μπακογιάννη, σημείωσε πως η πρώην υπουργός έχει επιλέξει στρατηγική ολομέτωπης σύγκρουσης. «Ξιφουλκεί και κοντράρει την παράταξη συνέχεια. Εγώ θέλω να ενώσω όλες τις υγιείς δυνάμεις στη παράταξη. Επιμένω πως πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε μαζί, όλες οι δυνάμεις της παράταξης. Εγώ θα προσπαθήσω να το καταφέρω αυτό, για το καλό της πατρίδας».

Τέλος, για το δήμο του Πειραιά, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε πως η Νέα Δημοκρατία φοβάται την μεγάλη απήχηση που έχει η υποψηφιότητα Μαντούβαλου και θα προσπαθήσει να τον μειώσει. «Αυτή η υποψηφιότητα έχει ορισμένες ιδιομορφίες. Πώς ήξερε η Νέα Δημοκρατία προκαταβολικά την απόφαση του Αρείου Πάγου; Οι πράξεις του κ. Τέντε ευτελίζουν το έργο του. Είχα προτείνει Μελά από την αρχή. Μου κάνουν εντύπωση οι μεθοδεύσεις του Μιχαλολιάκου στο Πειραιά. Πως γίνεται να δείχνει τέτοια εξαιρετική επιμέλεια για όλες τις περιφέρειες εκτός αυτής του Πειραιά; Κάνει τα πάντα και μεθοδεύει την παραμονή του κ. Μίχα στον Πειραιά. Ακούγεται ότι ο κ. Μίχας έχει επιχειρηματικές σχέσεις και άλλες δραστηριότητες με τον πεθερό του κ. Μιχαλολιάκου, όπως είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Δεν γνωρίζω αλλά βλέπω με σκεπτικισμό την στάση του», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή