ΣΕΒ: Σημασία έχουν τα προβλήματα, όχι οι αλλαγές προσώπων

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 14:14
A- A A+

Την εκτίμηση ότι «η κυβερνητική πολιτική θα κριθεί στο σύνολό της από την αποτελεσματικότητά της να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση και την πρόκληση της αλλαγής» έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ανασχηματισμό, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαρά, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι« τα προβλήματα που παραμένουν τα ίδια» και όχι οι αλλαγές προσώπων.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον κ. Σαμαρά επισήμανε ότι «όσοι έχουν υπεύθυνο λόγο και ρόλο στον τόπο μας καλούνται σήμερα να εκπέμψουν το μήνυμα εντός και εκτός της χώρας ότι η Ελλάδα αλλάζει».

«Από τη ΝΔ», πρόσθεσε, «προσδοκούμε να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα σύγχρονη και φιλική στην επιχειρηματικότητα, να θεμελιωθεί μια νέα μορφή ανάπτυξης βασισμένη στην πραγματική οικονομία και όχι στο πελατειακό κράτος».

Χαρακτήρισε παράλληλα «αυτονόητο εθνικό στόχο» τη συντομότερη υπέρβαση του μνημονίου, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό θα επιτευχθεί με αποτελεσματική εφαρμογή «των εκσυγχρονιστικών αλλαγών που χρειαζόμαστε και που τόσα χρόνια δεν τολμήσαμε να κάνουμε». Όπως τόνισε εξάλλου, «το μνημόνιο δεν πρέπει να διχάζει τους Έλληνες αλλά να τους ενώνει σε μια συλλογική προσπάθεια να ξεπεραστεί η ανάγκη που το επέβαλλε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή