Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 15:06
A- A A+

Τη σκυτάλη του Υπουργείου Υγείας στον Ανδρέα Λοβέρδο παρέδωσε η απερχόμενη υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Νιώθω τα συναισθήματα, που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας τη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, στο Υγείας, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει και να κερδίσει, παρά τις δυσκολίες.

Μία πρώτη γεύση από τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, τον περίμενε στα σκαλιά του υπουργείου, όπου τριάντα γιατροί διαμαρτύρονταν για ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους.

Από την πλευρά της, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που αναλαμβάνει πλέον αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας, σημειώνοντας ότι έδωσε μια μάχη σημαντική, που θα δώσει καρπούς άμεσα. Αναφερόμενη στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι αισθάνεται χαρά, γιατί υποδέχεται άξιους φίλους και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο υπουργό, επισήμανε ότι «ξέρει να δίνει μάχες και να νικά».

«Έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο, που έγινε», τόνισε σχολιάζοντας την αλλαγή της ηγεσίας στο Υπουργείο, η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά.

Λακωνικοί στις δηλώσεις τους ήταν οι δυο υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης. Αμφότεροι τόνισαν ότι είναι σημαντικό να δουλέψουν με όρεξη και να είναι παραγωγικοί.

Ο νέος υπουργός Υγείας ξεκίνησε ήδη να ενημερώνεται από φορείς του υπουργείου, ενώ αναμένεται να ορίσει άμεσα ποιές θα είναι οι ακριβείς αρμοδιότητες των υφυπουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή