Ζαγοράκης: «Πάμε για πρωτάθλημα»

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 15:10
AΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει και φέτος το πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του «δικεφάλου» Θοδωρής Ζαγοράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τα οικονομικά του συλλόγου.

«Αυξήσαμε το μπάτζετ γιατί πιστεύουμε στην ομάδα. H ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε τη δυνατότητα να περάσει ομίλους Europa League. Η ομάδα έχει δυναμωθεί περισσότερο από τα τρία προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκο, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε κάποιους στόχους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όταν πρόπερσι τερματίζεις δεύτερος, πέρυσι τρίτος και φέτος λέμε πως έχουμε καλύτερη ομάδα, τι να πούμε; Τη λέξη κάνουμε πρωταθλητισμό; Μην κολλάμε στις λέξεις παιδιά. Να σημειώσω όμως πως δεν είναι αποτυχία να μην πάρουμε το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου» στάθηκε περισσότερο στο βασικό θέμα συζήτησης, τα οικονομικά δηλαδή του ΠΑΟΚ.

Αναφορικά με τη χορηγία με τον ΟΠΑΠ, δήλωσε: «Δώσαμε χέρια. Αυτό για εμένα είναι συμβόλαιο».

Όσο για το θέμα του γηπέδου, υποστήριξε πως πρέπει να συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο κατασκευής νέου στο χώρο της Τούμπας. «Καινούριο γήπεδο. Πρέπει και έχουν γίνει κουβέντες. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Το λέμε, το φωνάζουμε. Πόσα λεφτά έχουμε δώσει για την Τούμπα για να είναι ανθρώπινη. Να εξαντλήσουμε το περιθώριο αν μπορεί να γίνει Τούμπα. Με διαφάνεια για το νέο γήπεδο. Όλοι θέλουμε Τούμπα».

Μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έσοδα και τα έξοδα του συλλόγου.

«Την τελευταία χρονιά εισπράξαμε 20.276.500 ευρώ από τα οποία 6.838.000 είναι τα διαρκείας και 2.835.000 τα εισιτήρια. Η ζημία της προηγούμενης χρονιάς είναι 2.300.000 ευρώ», εξήγησε.

Για το μπάτζετ είπε: «Υπάρχει άνοιγμα, μικρότερο από το περσινό. Υπάρχουν και πολλά ρευστά πράγματα, όπως η σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η σύμβαση χορηγίας του ΟΠΑΠ με τη Σούπερ Λίγκα. Επίσης στο χορηγικό κομμάτι, δεν έχουμε υπογράψει νέα συμβόλαια. Κάνουμε συζητήσεις και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα έχει τελειώσει αυτό. Δεν περιλαμβάνονται φυσικά αποχωρήσεις ή πωλήσεις παικτών».

Τέλος για τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας και το Europa League σημείωσε: «Όταν εμείς λέμε ότι εισπράττουμε από τα διαρκείας είναι μικτό. ¶ρα αφαιρέστε 11%. Περνάει ένας καιρός και μετά παίρνουμε τα λεφτά από τα διαρκείας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα. Στους ποδοσφαιριστές οφείλονται 2.000.000 ευρώ. Δώσαμε 1.200.000 από τα διαρκείας στα έργα της Τούμπας. Από τα τηλεοπτικά 350.000 δώσαμε, δώσαμε από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ 200.000. Εκεί οφείλεται οι καθυστέρηση των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι άνοιγμα. Είναι έλλειψη ταμιακής ρευστότητας.

Ο ΠΑΟΚ από την είσοδο του στους ομίλους θα πάρει γύρω στα 2.000.000 μικτές εισπράξεις από τα εισιτήρια, άρα στα ταμεία θα φτάσουν 1.400.000 και άλλα 900.000 από το μάρκετ πουλ της UEFA. Ένα μεγάλος μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει στα πριμ των ποδοσφαιριστών. Δεν έχουμε τηλεοπτικά. Η νίκη είναι 140.000 και η ισοπαλία 70.000».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις