Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με ΕΝΑΕ - ΚΕΔΚΕ

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 17:25
UPD:17:53
A- A A+

Με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί εν όψει της ΔΕΘ.

Για δυσλειτουργία του β' βαθμού της αυτοδιοίκησης, λόγων οικονομικών προβλημάτων και υποστελέχωσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δ. Δράκος ενημερώνοντας τον κ. Σαμαρά. Αναφέρθηκε επίσης σε οικονομικό και λειτουργικό μπλακαουτ, σημειώνοντας πως δυστυχώς αυτό το ζήτημα μεταφέρεται ως προίκα και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Δράκο, τα προβλήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο τον δυνατόν συντομότερα ώστε «να μπορέσει ο Καλλικράτης, παρά τις ελλείψεις του, να είναι ένα αποδοτικό εργαλείο».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΕΝΑΕ Γιάννης Μίχας δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μη μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε εκλογές μνημονίου - αντιμνημονίου. «Παρακάλεσα να μην μετατραπούν οι εκλογές σε εθνικές εκλογές. Να παραμείνουν αυτοδοικητικές, ώστε οι πολίτες να επιλέξουν αυτόν που θα κάνει καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν του αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον Πειραιά, απάντησε πως το ζήτησα κι εκείνος, αλλά δεν του το είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ. Σαμαρά τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την επόμενη τριετία.

«Αν οι φόβοι μας επαληθευτούν, φοβούμεθα ότι ένα όνειρο ετών της αυτοδιοίκησης δεν θα έχει την εξέλιξη που επιθυμούμε», επεσήμανε.

Σχετικά με την έκκληση του Γιάννη Μίχα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε ότι βεβαίως θα προβληθούν τα αυτοδιοικητικά θέματα, αλλά όταν στο μνημόνιο είναι σε περίοπτη θέση οι πόροι, δεν μπορεί παρά να αναμειχθεί και το θέμα αυτό στην προεκλογική εκστρατεία.

Ερωτηθείς για την αρνητική απάντηση του κ. Καμίνη στην πρότασή του για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων, απάντησε ότι θα υπάρξουν και στρογγυλά τραπέζια με όλους τους υποψηφίους, αλλά είθισται να γίνεται και αντιπαράθεση των δύο.

«Ας επιλέξει το χρόνο να γίνει και μία αντιπαράθεση σε επίπεδο των δύο. Εγώ είμαι έτοιμος να δεχθώ την όποια απόφασή του. Εγώ επιμένω πάντως», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή