Γ. Πεταλωτής: Καμία εμπλοκή στη διαδικασία του ανασχηματισμού

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 21:41
A- A A+

«Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή» στη διαδικασία του ανασχηματισμού, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος στην πληθώρα νέων υπουργών και υφυπουργών που έπρεπε να ενημερωθούν.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ALTER ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις απλώς έπρεπε να ακολουθηθεί μια τεχνική τυπική διαδικασία», σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση έπρεπε να γίνει το βράδυ ώστε η ορκωμοσία να γίνει σήμερα και να ξεκινήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα αμέσως τη δουλειά.

Επεσήμανε ακόμη ότι ο ανασχηματισμός «δεν έγινε για να κερδίσουμε επικοινωνιακά κάποιες εντυπώσεις» αλλά προκειμένου «να υπάρχει ένα νέο εμπλουτισμένο και ανανεωμένο σχήμα που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις επικαιροποιημένες ανάγκες».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα περί συντονιστή, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «συντονιστής της κυβέρνησης είναι ένας, ο πρωθυπουργός», ο οποίος, όπως είπε, «συντονίζει με τον καλύτερο τρόπο την κυβέρνηση».

Σχετικά με τη μετατόπιση από το μικρότερο κυβερνητικό σχήμα σε εκείνο που προέκυψε με τον ανασχηματισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι πριν έντεκα μήνες ο πρωθυπουργός σχημάτισε την κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της περιόδου και πρόσθεσε ότι «όταν είναι πολλά τα προβλήματα χρειάζονται και υπουργοί που να μπορούν να τα λύσουν».

Για το ρόλο του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συγκεκριμένες γνώσεις από το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και που μπορεί να κινείται με μεγάλη άνεση σε ξένα κράτη και να συζητάει με ξένους επενδυτές.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διατηρεί το ρόλο που είχε έως τώρα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι παρακολουθεί την πορεία των υπουργείων σχετικά με το μνημόνιο, αλλά και γενικότερα την πορεία του έργου τους, συντονίζει συσκέψεις και συναντάται με φορείς και υπουργούς όποτε χρειάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή