Πρ. EURO 2012: Πολύτιμος βαθμός για την Εθνική στο Ζάγκρεμπ

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 23:33
UPD:08/09/2010 00:46

A- A A+

Εμφανώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το ματς της πρεμιέρας των προκριματικών με τη Γεωργία η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Κροατία, καθώς κατάφερε να φύγει από το Ζάγκρεμπ χωρίς να ηττηθεί.

Μπορεί η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκατηγορήματος να μην ήταν τεράστια από άποψη απόδοσης, όμως από τη στιγμή που ο βαθμός της ισοπαλίας κρατάει τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι της πρώτης θέσης του 6ου ομίλου, τότε αποστολή εξετελέσθη.

Με τον σαφέστατα αμυντικό, βέβαια, προσανατολισμό της Εθνικής το ματς ήταν φτωχό σε φάσεις και σίγουρα όχι ευχάριστο στα μάτια του ουδέτερου παρατηρητή. Ζήτημα είναι αν οι δυο ομάδες έκαναν πάνω από δυο σουτ η κάθε μια μέσα από την περιοχή της άλλης, με την Ελλάδα να έχει τη φάση του πρώτου ημιχρόνου με μια όμορφη κίνηση και σουτ του Σαμαρά από τα αριστερά στο 19' και την Κροατία να φτάνει κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Εντουάρντο (έσωσε με το σώμα ο Παπασταθόπουλος).

Σε αυτές τις ευκαιρίες προστίθενται και από ένα ακυρωθέν γκολ για κάθε πλευρά -ορθώς- στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Από 'κει και πέρα τίποτα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά έδειξαν ανίκανοι να τα αξιοποιήσουν σωστά. Από την άλλη, η Εθνική μας παρουσίασε το πρόσωπο της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, μόνο που δεν κατάφερε να κλέψει στο τέλος το ματς, όπως γινόταν επί εποχής του Γερμανού.

Σωστά αυτή τη φορά ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός απέφυγε να χρησιμοποιήσει το 4-4-2 σε ρόμβο και με ένα στιβαρό 4-3-2-1 θωράκισε το χώρο της μεσαίας γραμμής, μη αφήνοντας τους Κροάτες να φτάνουν εύκολα απέναντι από το αμυντικό του δίδυμο. Όποτε πάντως το κατάφερνα, έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος ήταν πανταχού παρών.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Μπίλιτς): Ρούνιε, Σρνα, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς (56' Ράκιτιτς), Κράνιτσαρ, Πράνιτς, Μόντριτς, Όλιτς (73' Εντουάρντο), Πέτριτς (46' Γέλαβιτς)

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (90'+3 Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59' Γκέκας)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις