ΒΡ: Σήμερα η δημοσιοποίηση έκθεσης για την πετρελαιοκηλίδα

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 12:00
A- A A+

Τη διάπραξη λαθών που συνέβαλαν στο δυστύχημα στην πλατφόρμα Deepwater Horizon, η οποία εξερράγη τον Απρίλιο στον Κόλπο του Μεξικού, αναμένεται να αναγνωρίζει σε εσωτερική της έκθεση που θα δημοσιοποιήσει σήμερα η ΒΡ. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, θα αποδίδονται ευθύνες και σε άλλες εταιρείες.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η Transocean, στην οποία ανήκε και η οποία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της πλατφόρμας Deepwater Horizon, και η Halliburton, η οποία ήταν υπεύθυνη για μέρος της κατασκευής του πηγαδιού.

Η ΒΡ έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι είναι υπεύθυνη για «σοβαρή αμέλεια» στη διαχείριση της πετρελαιοπηγής, η διαρροή της οποίας προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Η έκθεση, την οποία συνέταξε ο επικεφαλής ασφαλείας της ΒΡ Μάρκ Μπλάι, θ΄αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για το σχεδιασμό της μελλοντικής στρατηγικής άμυνας της εταιρίας απέναντι στις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον της.

Η ΒΡ ανακοίνωσε ότι έχει δαπανήσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το τελικό κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή