Ντ.Μπακογιάννη: Ξεπερασμένη η λογική του χρίσματος

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 12:56
A- A A+

«Η λογική του χρίσματος είναι ξεπερασμένη» εκτίμησε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη κληθείσα να σχολιάσει την κομματική στήριξη σε πρόσωπα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επικρίνινοτας τις πολιτικές ηγεσίες που -όπως είπε- μπήκαν στη διαδικασία «δίνω χρίσμα, το παίρνω πίσω, το ξαναδίνω...».

«Οι πολίτες έχουν το μυαλό και την ωριμότητα να επιλέξουν, χωρίς καθοδήγηση, τον καλύτερο υποψήφιο για την περιοχή τους», σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, και τόνισε ότι «τα κόμματα θα πρέπει να βρουν το θάρρος να παραδεχτούν, κάποια στιγμή, ότι αυτή η λογική του χρίσματος έχει πεθάνει».

Ερωτηθείσα αν στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκεται το μνημόνιο, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «πλασματικό και λαϊκίστικο ερώτημα», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ. «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το μνημόνιο ... ήταν μια αναγκαστική απόφαση και ψεύδεται και λαϊκίζει όποιος λέει ότι μπορεί η χώρα να τα καταφέρει χωρίς να κάνει οικονομίες», παρατήρησε.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε εκ νέου στην ηγεσία της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «συρρίκνωση της παράταξης» και «κατακερματισμό των δυνάμεών της».

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της η κ. Μπακογιάννη έδωσε «ραντεβού» για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την επισήμανση ότι «ο τόπος χρειάζεται διαφορετικές παρουσίες, πιο ρεαλιστικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή