Γ. Πεταλωτής: Δεν αφαιρείται αρμοδιότητα κανενός

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 15:56
EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

«Δεν αφαιρείται καμία αρμοδιότητα κανενός μέλους της κυβέρνησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σχετικά με την απουσία του Θ. Πάγκαλου από τη σημερινή πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών της νέας ομάδας κυβερνητικού σχεδιασμού.

Ο κ. Πάγκαλος επιτελεί «πολύ σοβαρό ρόλο», έχει συγκεκριμένες ευθύνες, τρέχει συγκεκριμένα προγράμματα, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν και άλλες ομάδες, στις οποίες θα βρίσκεται.

Σχετικά με την απουσία του κ. Χ. Παμπούκη από τη σύσκεψη, έσπευσε να πει ότι είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις, χαρακτηρίζοντας το έργο του «πολύ σημαντικό».

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για το νέο αυτό σχήμα, που θα συνεδριάζει «τακτικά», ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του πρωθυπουργού», αποφάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί, και «επικεντρώνεται στον βασικό στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά, έναν σχεδιασμό που θα συνδιαμορφώνεται και θα εξειδικεύεται με όλους τους υπουργούς ανάλογα με το αντικείμενο, αλλά και με τα συλλογικά όργανα».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η βασική σύνθεση αυτής της «επιτροπής» θα αποτελείται από τους συμμετέχοντες της σημερινής πρώτης συνεδρίασης και πρόσθεσε ότι «θα αυξάνεται ή θα περιορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και το αντικείμενο». Έκανε, δε, σαφές ότι «δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική επιτροπή».

Επανερχόμενος στον ανασχηματιμός, σημείωσε πως σήμερα «περνάμε σε μια άλλη φάση, σε έναν άλλο κύκλο πολιτικής, που θα ανταποκρίνεται στις νέες αυξημένες ανάγκες». Πέρα από τα επιτυχημένα πρόσωπα, πρόσθεσε, που διαθέτουν εμπειρίες και γνώση, το κύριο χαρακτηριστικό του ανασχηματισμού είναι οι δομικές αλλαγές, που επήλθαν και θα επέλθουν.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ότι «το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ανταποκρίθηκε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει την καταστροφή».

Τόνισε τέλος πως «καθαρή» στόχευση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη, η πρόνοια και οι οριζόντιες πολιτικές για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας.

ΝΔ: Νέα επίθεση για το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ κλιμακώνει σήμερα την επίθεσή της για το νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα. «Τελικά, το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, όχι, για τον υπόλοιπο λαό, αλλά για τους υπουργούς και υφυπουργούς του, που έφτασαν τους 48, στο νέο κυβερνητικό σχήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός της Π. Παναγιωτόπουλος.

«Και, ήδη, μαλώνουν για τις αρμοδιότητές τους, που είναι “στον αέρα”», συμπληρώνει και καταλήγει: «Για τους πολίτες, ανεργία, λουκέτα, ακρίβεια, κομμένοι μισθοί και συντάξεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή