«Θρίλερ» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής

Τη Ν. Βαλαβάνη προτείνει ο Αλ. Αλαβάνος
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 16:04
UPD:19:03
A- A A+

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την Κουμουνδούρου η επιλογή υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ κρίσιμη για την εξεύρεση συναινετικής λύσης και την αποφυγή ρήξης θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια προσπάθεια «να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς» ο Αλέκος Αλαβάνος με δήλωσή του την Τετάρτη πρότεινε ως υποψήφια Περιφερειάρχη την Νάντια Βαλαβάνη. Την κ. Βαλαβάνη είχαν προτείνει μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συζήτηση δεν είχε προχωρήσει.

«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή και ως ύστατη κίνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, επαναλαμβάνω τη θετική τοποθέτηση στην πρόταση, που έγινε στην προχθεσινή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη», αναφέρει η δήλωση του κ. Αλαβάνου.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ο κ. Αλαβάνος τηρούσε στάση αναμονής αναφορικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ιδίου για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε ότι η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, ωστόσο, οι ανακοινώσεις καθυστερούν σε μία προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δική μου πρόθεση», σημείωσε, «είναι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εμείς, να αναζωογονήσουμε όλο το ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε, να μην προχωρήσουμε σε ένα νέο φορέα», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης του χώρου αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Μιλώντας εξάλλου στην κρατική τηλεόραση, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είχε πει -αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα-, ότι «δεν είναι ούτε το παράστημα, ούτε τα παράσημα του περιφερειάρχη» που τον ενδιαφέρουν, αλλά «η νίκη σε μια μεγάλη πολιτική μάχη για το παρόν και το μέλλον του λαού και της νεολαίας».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι φέρει προσωπική ευθύνη για την πολύ μεγάλη -όπως τη χαρακτήρισε- υποβάθμιση της αριστεράς, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να απαντήσει για το αν κυοφορείται ένα νέο πολιτικό σχήμα.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου τάχθηκαν με ανακοίνωσή τους και τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ Βαγγέλης Πιλάλης και Ράνια Ιωσηφίδου.

Τα δύο μέλη κάνουν λόγο για «ατυχείς χειρισμούς» στην αναζήτηση υποψηφιοτήτων στον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια της Αττικής. «Ο κίνδυνος πλέον είναι ορατός: η ριζοσπαστική αριστερά να κάνει χαρακίρι στο ίδιο της το σώμα, αρνούμενη και διαγράφοντας το παρελθόν της», προειδοποιούν τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα του κ. Αλαβάνου πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας έκανε γνωστό σε δήλωσή του ότι ο Αλέκος Αλαβάνος δεν απεδέχθη πρότασή του «να συμβάλλει στον αγώνα του κόμματος και να τεθεί επικεφαλής της μάχης για το δήμο της Αθήνας».

Το τοπίο πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη, αφού ο κ. Αλαβάνος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ξεκαθαρίζοντας εάν θα επιμείνει στην υποψηφιότητα της κ. Βαλαβάνη ή αν θα κατέβει ο ίδιος ως υποψήφιος.

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται οι εξελίξεις που θα σηματοδοτήσει η αποψινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις εννεά το βράδυ, οπότε και εκτιμάται ότι θα υπάρξει κατάληξη, είτε με το να επέλθει συμφωνία, είτε με την επισημοποίηση της ρήξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή