ΥΠΑΑΤ: Σχέδιο προτεραιοτήτων καταστρώνει η νέα ηγεσία

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 16:38
A- A A+

Ένα συνολικό σχέδιο για τις προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταστρώνει και θα παρουσιάσει περίπου σε ένα δεκαπενθήμερο ο νέος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος, συζητήθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του αγροτικού τομέα. «Ήταν πολύ φυσικό να ξεκινήσουμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ που είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος των συνεταιρισμών», δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης. «Είναι φανερό από τη σύνθεση της ηγεσίας του υπουργείου, ότι είμαστε αποφασισμένοι ως άνθρωποι του διαλόγου να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση με όλους τους φορείς του αγροτικού κόσμου για τη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων της πολιτικής μας και των στόχων μας», πρόσθεσε.

Το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ παρέδωσε στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου το υπόμνημα με τα σημαντικότερα προβλήματα και τις αντίστοιχες προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, που έχει δοθεί ήδη στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της ΔΕΘ.

Εν συνεχεία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επισκέφτηκε για μία περίπου ώρα την ΓΕΣΑΣΕ. Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γωνιωτάκης παρέδωσε στον κ. Σκανδαλίδη έγγραφα με τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για τα βασικότερα θέματα του αγροτικού τομέα και επεσήμανε ότι οι συνδικαλιστές θα είναι δίπλα στο υπουργείο στο διάλογο και απέναντί του όταν θα θίγονται τα συμφέροντα των αγροτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή