Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 08:09
A- A A+

Ο νέος ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας ως το "διευθυντήριο", που θα έχει την ευθύνη χάραξης του πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και η απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει εκτός τον Θεόδωρο Πάγκαλο από τη νέα ομάδα, η οποία θα συνεδριάζει τακτικά και θα λαμβάνει αποφάσεις για τον πολιτικό σχεδιασμό, και η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου αύριο στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, απασχολούν σήμερα μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αλλα θέματα είναι: τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για επιπλέον μείωση του ΑΕΠ κατά το β΄τρίμηνο του 2010, το θέμα της αύξησης του κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και οι επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει στον τραπεζικό χάρτη της χώρας, η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση όλων των απορρήτων προκειμένου να εντοπίζονται και να διώκονται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν, οι αλλαγές και οι μετατάξεις που πρόκειται να πραγματοποιηθεί έως τον Νοέμβριο στους δήμους, σύμφωνα με το σχέδιο "Καλλικράτης", το ζήτημα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στις περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ".

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο περιθώριο ο Θόδ. Πάγκαλος. Επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή μη κλήση του στο Συντονιστικό Όργανο".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Βουτιά στην ανάπτυξη. Στα ύψη τα χρέη των νοσοκομείων. Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, ενώ τα "τρωκτικά" του δημοσίου χρήματος κάνουν "πάρτι".

* Η ΑΥΓΗ: "Μητρόπουλο για Αττική προτείνει ο ΣΥΝ. Με μεγάλη πλειοψηφία η απόφαση στην ΚΠΕ".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ολοταχώς στη χρεωκοπία μας οδηγούν τα κρυφά δάνεια του Σημίτη. Κλιμάκιο της Eurostat έρχεται στην Αθήνα για να ελέγξει το μέγεθος των swaps που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με αμερικανικές τράπεζες".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Και η φοροδιαφυγή στο οργανωμένο έγκλημα. Θα διώκεται με έκτακτες διαδικασίες".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναζητείται η... Ανάπτυξη. Ύστερα από ένα χρόνο η κυβέρνηση συζητά για επενδύσεις".

* ΕΘΝΟΣ: "Αντίστροφη μέτρηση για 3.000 μετατάξεις. Έως τον Νοέμβριο το πρώτο κύμα μετακινήσεων από τις νομαρχίες".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δεν είμαι αρμόδια για ό,τι γίνεται μέσα στα σχολεία. Κυνική απάντηση της ¶ννας Διαμαντοπούλου στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο για την ανεξέλεγκτη Τουρκική προπαγάνδα στα Ελληνικά Σχολεία".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Παπανδρέου μας κρύβει την αλήθεια για χρέος και ελλείμματα. Καταγγελία - σοκ από τον επικεφαλής της Γιούροστατ Βάλτερ Ραντερμάχερ".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Πέταξε έξω Πάγκαλο - Παμπούκη. Ο Παπανδρέου τους έθεσε εκτός της νέας ηγετικής ομάδας".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φυλακισμένα 15 δισ. της μεσαίας τάξης. Στα συρτάρια του υπ. Οικονομικών, κολλάνε σε υπογραφές και γραφειοκρατία".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διευθυντήριο από τον Παπανδρέου. Για τη χάραξη του πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Βυθισμένη στην ύφεση η ελληνική οικονομία. Στο 3,7 η μείωση του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο του έτους".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Προς νέα απόσυρση. Φιλί ζωής στην παραπαίουσα αγορά αυτοκινήτου".

* Η ΝΙΚΗ: "Στο "σφυρί" τα αυθαίρετα. Μοντέλο ημιυπαίθριων με στόχο έσοδα έως και 10 δισ. ευρώ".

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η σιωπή του 33%. Δημοσκόπηση της PULSE για το "Π".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μονόδρομος η κοινή δράση για ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Σύσκεψη ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ".

* Η ΧΩΡΑ: "¶δειασε Πάγκαλο, βάφτισε Ραγκούση. Ο Πρωθυπουργός έδειξε τον συντονιστή".

* City Press: "Το χρηματιστήριο της εξουσίας".

* Metro:"Σκληρή μάχη με τις τιμές..."

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μια πόλη...υπό πολιορκία. Η Θεσσαλονίκη για ένα τετραήμερο".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέα αφετηρία για την καινοτομία. Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας δέκα φορέων".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Φτάνει πια η κοροϊδία. Φωνάζουν οι κάτοικοι του Χορτιάτη, Φίλυρου και Ασβεστοχωρίου για σχολεία".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση: Η εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ" δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή