ΣΥΝ: Ποιον εξυπηρετεί η επιλογή Αλαβάνου;

Με Αλέξη Σπυρόπουλο στην περιφέρεια Αττικής
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 15:38
A- A A+

Ερωτηματικά για τα κίνητρα της επιλογής του Αλέκου Αλαβάνου να κατέλθει ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής αφήνει ο Συνασπισμός, δηλώνοντας ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις θα κινηθεί στη βάση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, στηρίζοντας δηλ. την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου.

«Η σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέκου Αλαβάνου εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής έρχεται να αποδυναμώσει την ενωτική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς σε μια στιγμή που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωσή της στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου», σημειώνει ο ΣΥΝ. «Ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιμάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικας», προσθέτει και διερωτάται: «Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;»

Καταλήγοντας, ο ΣΥΝ δηλώνει ότι μετά την εξάντληση όλων των δυνατών προσπαθειών για την ενιαία έκφραση της ριζοσπαστικής αριστεράς στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια της Αττικής, θα κινηθεί στη βάση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, πρόταση που εγκρίθηκε από την ΚΠΕ με μεγάλη πλειοψηφία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή