Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του ν/σ για τη δια βίου εκπαίδευση

Α. Διαμαντοπούλου: Μοχλός ανάπτυξης σε μία κρίσιμη συγκυρία
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 16:25
UPD:16:27
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας ¶ννα Διαμαντοπούλου το νομοσχέδιο για τη δια βίου εκπαίδευση, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής ολοκληρώθηκε.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης στη λύση του μείζονος οικονομικού προβλήματος της χώρας και πρόσθεσε ότι είναι στη βάση της λογικής ότι πρέπει να υπάρχει ένα δημόσιο πλαίσιο που θα θέτει κανόνες και θα μπορεί να πιστοποιεί και να διαπιστεύει όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς του εκπαιδευτικού τομέα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η δημιουργία του νέου Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων δε συνιστά καμία αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Αναφορικά με τις μετεγγραφές, η υπουργός αναγνώρισε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί συνολική λύση με το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θέλοντας να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με το επίδομα στις οικογένειες των Ρομά στο τέλος της χρονικής περιόδου, η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι ήταν πρόταση όλων των κοινωνικών φορέων και της παιδαγωγικής κοινότητας, καθώς μέριμνα όλων είναι να δοθεί κίνητρο και να παραμείνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην ετοιμότητα του υπουργείου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για προβλήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. «Η 13η Σεπτεμβρίου θα αποδείξει ότι όταν έχεις σχέδιο και πρόγραμμα μπορείς και τη δυσκολότερη σχολική χρονιά να τη μετατρέψεις σε μια καλή χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη στάση της αντιπολίτευσης, οι επικρίσεις των κομμάτων εστίασαν στις αοριστίες των χρονοδιαγραμμάτων για την υλοποίηση κρίσιμων ζητημάτων και την παραπομπή τους στην έκδοση μελλοντικών υπουργικών αποφάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή