Απόντες από την ομιλία του Πρωθυπουργού οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 17:32
A- A A+

Την απόφασή του να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 75η ΔΕΘ ανακοίνωσε το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο.

Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, την επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, τη διαφαινόμενη ματαίωση της κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την καθυστέρηση της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, μετά τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ απηύθυνε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κάλεσμα σε όλους τους δικηγόρους της χώρας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων που προγραμματίζονται για το προσεχές Σάββατο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Προανήγγειλε μάλιστα νέες πρωτοβουλίες του Συλλόγου με τις οποίες «θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση».

Ο κ. Λαμτζίδης προέβη στην εκτίμηση ότι η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος «θα οδηγήσει πολλούς δικηγόρους σε εξαθλίωση ή σε βίαιη έξοδο από τον κλάδο, προκαλώντας, παράλληλα, ένταση του κανιβαλικού ανταγωνισμού». Επισημαίνοντας το πρόβλημα του υπερπληθωρισμού των δικηγόρων στη χώρα μας, παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η αναλογία δικηγόρων προς πληθυσμό στην Ελλάδα είναι 1 προς 291 κατοίκους, την ώρα που η αντίστοιχη αναλογία στη Φινλανδία είναι 1 προς 2.971 και στη Γαλλία 1 προς 1.368.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή